fbpx

Domenicali elismerte, vissza akarja hozni a hangos motorokat

2026-ban érkezik a radikálisan megváltozó új motorszabályrendszer a száguldó cirkuszba. A jelenlegi V6-os hibrid erőforrások helyett mások érkeznek, pontos részletek azonban nem ismertek. A Forma-1 első embere viszont most elmondta az ő személyes vágyait, aminek hallatán valamennyi F1-es rajongó újra beleszerethet a sportágba.

Az új szabályok vonzóak lettek két új gyártónak, a Fordnak és az Audinak, akikkel együtt már hat motorgyártó lesz a mezőnyben. A következő fontos lépés azt új éra felé az majd a Belga Nagydíjon megrendezésre kerülő ülés.

„Ha eredményesek tudunk lenni a fenntartható üzemanyagok tanulmányozásában és előállításában, akkor elgondolkozhatunk az erőforrások következő generációján, fókuszba helyezve a súlycsökkentést. Versenyképes motorokat akarunk, sok lóerővel, remeg hanggal. Az emberek 99,9%-a intenzív motorhangokat szeretne hallani a versenypályán, ezt fektettük le alapként.” ismerte el az olasz.

„Jelenleg egy átmeneti szakaszban vagyunk, amikor a nagy gyártóknak hibrid és elektromos technológiát is gyártaniuk kell, mivel ez képezi a portfóliójuk jelentős részét. Úgy vélem, hogy ha jó munkát végzünk a fenntartható üzemanyagokkal, akkor néhány éven belül jóval egyszerűbb motorokat kaphatunk, amelyek könnyebbek is lesznek.” – tette hozzá.

4+1 dolog, amit mindenképp vigyél magaddal a Magyar Nagydíjra!

Forrás :