fbpx

De Vries dühös, mert váratlanul érte, hogy kivágták a Forma-1-ből

A zabos Nyck de Vries állítólag megtörte a hallgatását, miután az AlphaTauri csapatát is birtokló Red Bull kirúgta.

Az energiaital-gyártó cég korábbi többszörös bajnoka, Sebastian Vettel a hétvégén elmondta, hogy „brutális” volt az újonc holland kirúgása mindössze tíz futam után. A korábbi Formula E- és Formula 2-bajnok de Vries pedig láthatóan frusztrált a döntés miatt, és az olasz médiának azt mondta, hogy „teljesen váratlanul érte” amikor Dr. Helmut Marko felhívta őt a döntéssel.

Hetek óta keringenek ugyanakkor pletykák de Vries valószínűsíthető szezon közbeni menesztéséről – ő azonban a versenyhétvégéken azt nyilatkozta, hogy szándékosan nem foglalkozik a médiaértesülésekkel. A 28 éves versenyző szerint ugyanis valójában egy többéves szerződést írt alá, és 2025-re ígéretet kapott a Red Bull második versenyülésére.

Hiába érte váratlanul azonban a múlt heti hír, de Vries elismeri, hogy nem meglepő az eset, miután a Red Bull „ellopta a nyolcadik bajnoki címet Lewis Hamiltontól.”

Bár ezen elszólását közvetlenül nem egy konkrét olasz médiaforrásnak tulajdonítják, de Vries feltételezett megjegyzéseit az osztrák Kurier című lap lehozta.

Öreg már újoncnak? Szubjektív eszmefuttatás Nyck de Vries kirúgásáról

Forrás :