fbpx

A hollywoodi sztrájk miatt leállt a Brad Pitt-féle F1-es film forgatása

Tovább gyűrűzik a sztrájk a szórakoztatóiparban. A színészek egyik legfőbb szakszervezete is sztrájkba kezdett, ezzel pedig olyan volumenűvé vált a dolog, hogy az már Brad Pitt munkásságára is kihat.

Silverstone-ban nagy sikere volt a Pitt főszereplésével forgatott, fiktív F1-es csapat, az APX GP életét bemutató film forgatásának. A csapat gyakorlatilag 11. istállóként funkcionált, saját garázst kaptak a bokszutcában, és a rajtrácsra is felállhattak az arany-fekete autók.

A tervek szerint azonban hazánkban is folytatták volna a munkálatokat, ám az egyik legfőbb televíziós és rádiós művészeket tömörítő szakszervezet, a SAG-AFTRA. Minden tagjuk – köztük Pitt is – beszüntette valamennyi jelenleg futó munkáját, szolidarást vállalva a szintén sztrájkoló WGA szakszervezettel. [írókat tömörítő szervezet – a szerk.]

Ez tehát azt is jelenti – vélhetően – hogy így nem láthatjuk majd hazánkban a világhírű színészt. A leállás határozatlan időre szól, így könnyen előfordulhat – amennyiben sokára tudnak majd megegyezni a felek – hogy a film tervezett bemutatója is csúszhat, hiszen a valós F1-es körülmények között eddig nagyon kevés jelenetet tudtak felvenni, amelyeket az évben feltétlenül pótolniuk kell majd.

Brad Pitt beleszeretett az F1-be: Maradok, míg ki nem rúgnak

 

Forrás :