fbpx

Vettel is megszólalt De Vries menesztése kapcsán

Már sokan kifejtették véleményüket Nyck De Vries váratlan kirúgása miatt. A legtöbben túl korainak és elhamarkodottnak ítélték, ám a négyszeres világbajnok ennél durvábban fogalmazva nem értett egyet a lépéssel.

A Red Bull egykori sikerpilótája és egyben a Toro Rosso/AlphaTauri csapat korábbi versenyzője hiába van továbbra is jó viszonyban egykori csapatával, mégis rendkívül brutálisnak és kegyetlennek titulálta a lépését, amikor a hollandot Ricciardora cserélték le.

Kettős érzéseim vannak a váltással kapcsolatban. Egyrészt nagyon örülök Danielnek, kedvelem őt, versenyeztem vele, a mostani tesztjén találkoztam is vele. Boldog vagyok miatta. Másfelől viszont őszintének is kell lenni. Ez igencsak negatív Nyck számára, mert a szezon előtt kapott egy remek lehetőséget. Talán nem úgy alakultak a dolgok, mint ahogyan azt várta, vagy ahogy elvárták tőle. Viszont ez durva, hogy ilyen hirtelen véget ért, eléggé brutális.” véli Sebastian Vettel.

Vettel ugyanakkor reméli, hogy ez a rossz fordulat nem fog túlságosan nagy hatással lenni a karrierjére hosszabb távon.

„Tavaly találkoztam vele először, nagyon jó személyiségnek ismertem meg, remek versenyzőnek. Megnyerte az F2-es bajnokságot, nyert nemzetközi sorozatokat is. Elismert versenyző a szakmán belül, remélem, hogy ez majd nem ejt csorbát a karrierjén. Sajnos az emberek hajlamosak erre, ami nem helyes. Ez a tíz futam nem a vártak szerint alakult. Nem tudjuk, hogy miért, még mindig egy nagyon jó pilóta. Továbbra is együttérzek vele, hogy ez egy nagyon kemény döntés. Remélem az emberek nem ez alapján fogják megítélni.” – bizakodott.

Öreg már újoncnak? Szubjektív eszmefuttatás Nyck de Vries kirúgásáról