fbpx

8 motorsportos/F1-es film és sorozat van a láthatáron!

A Forma-1 Netflixen futó Drive to Survive sorozatán felbuzdulva hamarosan ömleni fognak ránk az F1 és autósport témájú filmek és sorozatok. Ezért aztán csokorba szedtük ezeket részben nektek, részben magunknak is, mert már mi is kezdjük elveszteni a fonalat.

Itt van mindjárt a Brad Pitt-féle F1 témájú film, melynek még nincs címe, ám a forgatás már elkezdődött Silverstone-ban, és úgy tudni, hogy a Hungaroringen is folytatódni fog. A filmben, melynek Lewis Hamilton is társproducere, Pitt egy veterán versenyzőt alakít majd, aki barátja kérésére tér vissza az F1-be, annak sereghajtó csapatához. Egyúttal egy fiatal tehetséget mentorál. De ennek a filmnek a megjelenése nyilvánvalóan még odébb van, hiszen nem rég kezdtek forgatni.

Nem úgy a Ferrari című film! Az Enzo Ferrariról szóló filmben Adam Driver alakítja majd Ferrart, de más neves színészeket is felvonultat a produkció. Enzo feleségét, Laurát például Penelopé Cruz formálja meg, míg Patrick Dempsey pedig az egykori verenyző, Piero Taruffi bőrébe bújik. A forgatásokról megjelent fotók megdöbbentették a közönséget, hogy a sminkeseknek mennyire sikerül Drivert Ferrarivá alakíataniuk. De még nagyobb döbbenetet okozott Dempsey, aki egyszer csak teljesen fehér/ősz hajjal jelent meg egy eseményen. Ekkor derült ki, hogy a filmben – amit épp akkor forgattak – Taruffit alakítja. A Ferrari című film megjelenéséről még csak annyit tudni, hogy az Egyesült Államokban december 25-én mutatják majd be, ám ott lesz a Vewlencei Nemzetközi Filmfesztiválon (2023. augusztus 30. – szeptember 9.)

Dokumentumfilmek is jönnek

Mindeközben egy másik világhírű színész, Keanu Reeves egy négyrészes dokumentumfilmen dolgozik, melynek középpontjában az egykori Brawn GP áll, mely ezen a néven mindössze egy évet szerepelt az F1-ben, ám akkor világbajnok lett. Reeves filmje a Disney+-ra várható.

Készül egy dokumentumfilm Lewis Hamilton életéről is, melyet a hétszeres világbajnok az Apple-lel készít. Azt reméli, hogy a film inspiráló lesz majd a közönség számára.

Alig több, mint egy hónapja jelentették be, hogy One címmel egy F1-témájú, fikciós, forgatókönyves sorozat készül, Felicity Jones fűszereplésével. Állítólag egy fiktív, családi tulajdonban lévő F1-es csapat áll majd a középpontban, és ahogy az egy sorozathoz ez illik, tele lesz a történet rivalizálássaé és ármánykodással. Részletesebben az alábbi cikkben olvashatsz róla:

Fikciós F1-es sorozat készül, a Star Wars színésznőjével!

A Hulura készül egy szintén forgatókönyves F1-es sorozat, melyben Daniel Ricciardo működik közre. Arról egyelőre nincs információ, hogy ez esetleg ugyanaz-e, amit idén júniusban jelentettek be (One), de valószínűleg nem, mert a Ricciado-féle sorozatról már egy éve tudni lehet. Hogy a projekt hogy áll, arról szintén nincs információ.

A legfrissebb hír az, hogy Tom Cruise „megirigyelte” Brad Pittől a versenyzői szereplést, azért elkészíti egykori, 1990-es NASCAR-os filmjének a Mint a villámnak (Days of Thunder) a második részét.

Hamarosan…

Amire pedig a legkevesebbet kell várni, az a Gran Turismo. A film valós történeten alapul, bemutatja ahogy egy fiatal Gran Turismo játékos (Jann Mardenborough) megnyer egy sor versenyt, míg nem lehetőséget kap arra, hogy valós versenyen is rajthoz álljon. Jann Mardenborough-t Archie Madekwe alakítja, édesanyját Lesley Mardenborough-t pedig a Red Bull Racing csapatfőnökének felesége, Geri Horner. De szerepel a filmben többek között Orlando Bloom is. A film, melynek érdekessége, hogy számos jelenetét a Hungaroringen forgatták. A magyarországi premier augusztus 10-én lesz, a mozikban.