fbpx

Vettel „zöld” üzemanyaggal hajt meg egy Williamst és egy McLarent

Az utóbbi években meghatározó témává vált az, hogy a világnak megoldást kell találniuk arra, miként lehetne mellőzni a fosszilis üzemanyagok használatát, a környezet kímélése érdekében. Ez az irány jelenleg az elektromos autók világába mutat, noha sokan vannak azok is, akik szerint ez nem lesz kellően hatékony megoldás.

Évekkel ezelőtt Sebastian Vettel határozottan elutasította az elektromos autóversenyzést, ami sokak szerint kicsit ellentétes azzal, hogy a Forma-1 négyszeres világbajnoka mostanra nagyon környezettudatos lett, és gyakran fel is szólal a témában.

Mégis úgy tűnik, hogy Vettel hiteles tud maradni a környezetvédelmi témában anélkül, hogy le kellene mondania a régi, nagyhangú, üzemanyagzabáló versenyautók csodálatáról.

A német a héten megrendezésre kerülő Goodwood Festival of Speeden bemutatja, hogy egy F1-es autó hogyan üzemel 100%-ban fosszilis anyagoktól mentes üzemanyaggal.

Vettel P1 Fuel üzemanyaggal hajtott autókat vezet majd, hogy bemutassa, fosszilis üzemanyag nélkül is használhatók a nagy teljesítményű motorok,

Vettel, a „Race without Trace” (Versenyzés nyom nélkül) úttörője, melynek célja, hogy csökkentse a vezetés közbeni szén-dioxid-kibocsátást, és fenntartható megoldást találjon a jövő mobilitására. A Goodwood Festival of Speed is csatlakozik az ügyhöz, és a nevezők 20%-a alternatív üzemanyaggal fut.

Martin Popilka, a P1 Fuels vezérigazgatója büszkeségét fejezte ki, hogy Vettel részvételével bemutathatják üzemanyagaik sokoldalúságát: „A mai nap büszke nap a P1 Fuels és a fenntartható mobilitási közösség számára. Sebastian Vettel a Williams és a McLaren F1-es autóival a Goodwood Festival of Speed-en képviseli a Race without Trace-t.”

„Ez egy jelentős mérföldkő, amely megmutatja üzemanyagaink sokoldalúságát mind az új, mind a régi motorokban, mindenféle módosítás nélkül. Mivel az autós világ figyelme erre az eseményre irányul, Sebastian részvétele tovább bizonyítja azt a rugalmasságot, hogy minden belső égésű motorral rendelkező autót le tudunk fedni üzemanyagainkkal.”