fbpx

Vasseur előadta a Ferrari fejlesztési terveit

A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur utalt rá, hogy a Scuderia a Brit Nagydíj lesújtó hétvégéje ellenére sem csábul el az SF-23-as nagyszabású átváltoztatására.

A maranellóiak vitathatatlanul az idei szezon eddigi legrosszabb teljesítményét nyújtották Silverstone-ban, Charles Leclerc és Carlos Sainz csak a kilencedik és tizedik helyen értek be. A Scuderia küzdelmei szöges ellentétben álltak a McLarennel, ahol a szezon közepén az MCL60-at érintő számos újításának köszönhetően Lando Norris és Oscar Piastri a második, illetve negyedik helyen végzett.

Leclerc és Sainz azonban az egy héttel korábbi Osztrák Nagydíjon remekeltek, Charles Leclerc a második helyen végzett a Red Bull-os Max Verstappen mögött. A Ferrari jelenleg 157 ponttal a negyedik helyen áll a Forma-1 konstruktőri tabelláján, Leclerc Red Bull Ringen elért eredménye pedig a Scuderia eddigi legjobb idei eredménye.

De a McLaren szezonjának elképesztő fordulatai ellenére Vasseur szerint a Ferrarit nem csábítja az SF-23-as radikális átalakítása, amely az idei évadban eddig mindössze két dobogós helyezést ért el tíz futam alatt. A médiának, köztük a RacingNews365.com-nak ennyit mondott:

„Ausztriában nagyon más helyzetünk volt. Magunkra kell fókuszálnunk, nem szabad arra gondolnunk, hogy megpróbálunk másokat másolni.

A top csapatok között voltunk Ausztriában, és jobb munkát tudtunk végezni. Arról van szó inkább, hogy kihozzuk a legjobbat abból a csomagból, amink van, mint hogy teljesen megváltoztassuk a koncepciót.”

Norris előszerződést kötött a Ferrarival? Kinek meddig él az F1-es szerződése?

Forrás :