fbpx

Lawson megérti, miért nem őt választotta az AlphaTauri

Miután az AlphaTauri menesztette a gyengén szereplő Nyck De Vriest, a helyére nem egy másik fiatal, hanem a rutinos Daniel Ricciardo került. Az ausztrál mellett az új-zélandi Liam Lawson is szóba jöhetett volna.

Ricciardo előrelépésével Lawson lett a Red Bull első számú tartalékversenyzője, aki még csak 21 éves, de már elég szép sikerlistája van. 2019-ben megnyerte a Toyota Racing Seriest, majd 2021-ben szerzett egy ezüstérmet a DTM-ben, tavaly pedig a Formula 2 harmadik helyén végzett. Idén a japán Super Forumálban versenyez, ahol jelenleg a tabella második helyét foglalja el.

Az eredményei tehát adottak, ám a kisebbik bikás csapat a biztosra ment, és Ricciardo mellett tette le a voksát, egyelőre csak az idei évre szól, 2024 még továbbra is nyitott lehet Lawson számára, főleg Pérez gyengélkedésének fényében.

Erről és a további terveiről is nyilatkozott Japánban a motorsport.com-nak.

„Mindig is szerettem volna egy teljes szezont teljesíteni itt Japánban. A célom, hogy helyet kapjak, de jövőre. Szezonközben beugrani rendkívül nehéz lett volna, az AlphaTauri pedig olyan helyzetben van, hogy egy tapasztalt versenyzőt akartak, aki régóta az F1-ben van. Szóval megértem a csapat döntését.” – ismerte el.

„Most viszont erre a sorozatra fókuszálok. Bármilyen esélyt is kapok az F1-ből, az mind attól függ, hogy itt hogyan teljesítek. Szóval a lehető legjobban kell befejeznem a szezont, megpróbálom megnyerni a bajnokságot, ez lehetőséget adhat nekem. Mindent meg kell tennem, amit csak tudok, hogy a legjobb lehetőség jöjjön szembe velem. Ha ez mégsem történik meg, akkor is elmondhatom, hogy ennél többet nem tehettem volna.”

Ricciardo élete idén FORDulatokban gazdag lett

Forrás :