fbpx

Ricciardót hatalmas lelkesedéssel fogadták az AlphaTaurinál – video

Daniel Ricciardót hivatalosan is visszaérkezett az AlphaTauri faenzai F1-es bázisára.

Az ausztrál visszatérését a Brit Nagydíj után jelentették be, miután a Red Bull úgy határozott, hogy az újonc Nyck de Vries-t mindössze 10 futam után meneszti. A holland de Vries, aki lenyűgöző önéletrajzzal érkezett, hiszen bajnok volt a Formula E-ben és az F2-ben, valamint elképesztő volt F1-es debütálásakor a Williamsszel a tavalyi Olasz Nagydíjon, nem tudott lendületbe jönni, és nem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Yuki Tsunodával.

Küzdelmei Ricciardónak üdvözítő visszatérést biztosítottak a Forma-1-be, miután a McLaren a tavalyi szezon végén két nehéz szezont követően a wokingi székhelyű alakulattól kirúgta.

A Red Bull azonban kitart amellett, hogy a nyolcszoros futamgyőztes a szimulátorban és a Silverstone utáni Pirelli gumiteszteken is eléggé bizonyította képességeit ahhoz, hogy versenyképesen térjen vissza, miután a télen teszt- és tartalékpilótaként írt alá.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1) által megosztott bejegyzés

A közösségi médiában közzétett posztban Ricciardo látható, amint lelkes tapssal fogadják vissza Faenzában, mielőtt a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon másodszor is bemutatkozna annál a csapatnál, amely korábban Toro Rosso néven volt ismert.

Vettel volt Ricciardo meglepetésvendége a Red Bullnál!

Forrás :