fbpx

Norris olyan jó, mint Verstappen és biztosan bajnok lesz?

Daniel Ricciardo úgy véli, Lando Norris F1-es világbajnoki címének egyetlen akadálya az, hogy jelenleg nem a „fenomenális tehetségének” megfelelő autóban ül.

Norris kétségkívül az új generáció egyik legnagyobb tehetsége, és már most is jókora rajongótábora folyamatosan növekszik.

A 23 éves brit az első öt körben vezette is a versenyt Silverstone-ban, miután a rajtnál megelőzte Verstappent, majda verseny végén kiválóan hárította a mercedeses Lewis Hamilton támadásait.

Norris a 2019-es F1-es debütálása óta már többször is lenyűgözte a közönséget teljesítményével. Többek között a tapasztalt Ricciardót is legyőzte, mikor ő volt a csapattársa a McLarennél.

Ricciardo egyike annak a két versenyzőnek az F1-es mezőnyben (a másik Carlos Sainz), aki Norrisszal és Verstappennel is versenyzett azonos csapatban, így van összehasonlítási alapja.

„Kétségtelen, hogy Lando rendkívül jó” – nyilatkozta az ausztrál a Crash.netnek.

Szerinte Norris nagy erőssége, hogy meg van rá a képessége, hogy mindig kihozza minden autójából a maximumot.

„Ha egy topcsapathoz igazol, akkor is így lesz és újra az autó szintjéhez igazodik. Biztos vagyok benne, hogy gyors lenne egy top csapatban. Nincs kétségem efelől. Szerintem már bizonyított” – mondta Ricciardo.

„Remélem, hogy egy nap megkapja a lehetőséget, hogy egy olyan autóban ülhessen, amiben a győzelmekért harcolhat. Hogy úgy gondolom-e,, hogy nem tudná ezt kezelni? Nem. Biztos vagyok benne, hogy képes rá.”

„Mindannyian hiszünk benne, hogy képesek vagyunk rá, de meg is kell tennünk… De szerintem ő egy fenomenális tehetség.”

De vajon van olyan jó, mint Verstappen?

„Azt hiszem, voltak olyan napok, amikor nyilvánvalóan ugyanolyan jónak tűnt [Norris, mint Verstappen]. De nehéz összehasonlítani őket. De szerintem nagyon-nagyon jó.”

A nyolcszoros nagydíjgyőztes Ricciardo meg van győződve arról, hogy Norrisban megvan minden ahhoz, hogy világbajnok legyen.

„Szerintem tudni fogod, amikor megszerzi az első győzelmét” – magyarázta. „Amint meglépi azt, vagy megmássza azt a hegyet, szerintem sokan azt fogják gondolni, hogy ‘oké, ez a srác képes lehet a végsőkig eljutni’.”

„Nyilvánvaló, hogy még nem nyert, de még fiatal, szerintem még tanulni fog, és folyamatosan fejlődik, érik. Szóval nincs okom azt mondani, hogy nem fog [bajnoki címet nyerni].”

„Legfeljebb akkor, ha nem kap egy győztes autót. Ez az egyetlen dolog, ami valószínűleg megállíthatja. Szerintem minden képessége megvan hozzá.”

Norris előszerződést kötött a Ferrarival? Kinek meddig él az F1-es szerződése?

Forrás :