fbpx

Az Ifema elnöke már tudja, hogy mikor írja alá Madrid az F1-es szerződését

De los Mozos egy lépéssel előre szaladt, és azt mondta, hogy már tudja a pillanatot, amikor a szervezet bejelenti az igent az F1-es autók visszatérésének a fővárosba.

Figyelembe kell venni, hogy a királykategóriának 2026-ig van szerződése a barcelonai pályával, így előreláthatóan ettől az időponttól kezdve Madridban köt ki a futam. Az Ifema Végrehajtó Bizottságának elnöke, José Vicente de los Mozos ezen a csütörtökön az Europa Forumon utalt rá, hogy Madrid ismét Forma-1-es nagydíjat fog rendezni, biztosítva azt is, hogy már tudja a dátumot, amikor aláírják és bejelentik a megállapodást a szervezettel. Ennyit árult el a találkozó után:

„Titoktartási szerződésünk van (a szervezőkkel), ezért nem árulhatom el, hogy mikor lesz meg a kontraktus. De azt tudom, hogy mikor írjuk alá és hogyan jelentjük be. Egyeztetünk Stefano Domenicalival és kölcsönös a bizalom, el fogjuk végezni a dolgunkat.”

Eddig az Ifema elnöke és más madridi hatóságok, mint például Isabel Díaz Ayuso elnök, optimisták voltak, de nem nyilatkoztak ilyen egyértelműen arról, hogy a szervezők igent mondanának a José maga Vicente de los Mozos által hónapokkal ezelőtt tett javaslatra, miszerint a fővárosban nagydíjat rendeznének, amely a vásárcsarnok körüli városi pályán zajlana.

Arra a kérdésre, hogy Madrid elrabolná-e Barcelonától a jelenleg Spanyolországban megrendezett egyetlen Forma-1-es futamot, vagy együtt élne vele, azt mondta, szeretné, ha ismét két verseny lenne ebben az országban, „ahogyan a múltban is volt”. „Ha a végén kettő lesz, annak nagyon örülök, de én Madridért szólalok fel és dolgozom.”

Az Ifema elnöke, azt is kijelentette, hogy szeretné, ha Madrid még a Forma-1-en is túlmutatna, és a száguldó cirkuszon kívüli rendezvényekkel „világreferenciává” válna az autóversenyzésben.

Madrid komoly ajánlattal vinné el Barcelonából a Spanyol Nagydíjat

Forrás :