fbpx

Andretti örömmel látná Palout az F1-ben

Michael Andretti támogatja a domináns IndyCar versenyző, Alex Palout, hogy sikereket érjen el a Forma-1-ben is.

Andretti jelenleg az F1-et és az FIA-t próbálja meggyőzni arról, hogy 2025-re adjanak helyet a versenybirodalmának a rajtrácson – és bevallása szerint Colton Hertát ültetné az egyik versenyülésébe. Ugyanakkor azt is elismeri, hogy szemet vetett a spanyol Palou-ra, aki a rivális Chip Ganassi csapatával uralja a jelenlegi Indycar-bajnokságát. A 60 éves Andretti a Marca sportnapilapnak, amikor a 26 éves Palou-ról kérdezték, így felelt:

„Igen, nagyon jó. A világ egyik legjobb pilótája, ezt tényleg elhiszem. Jelenleg ő az Indycar meghatározó versenyzője. Pár éve elvesztettem a lehetőségét, hogy szerződtessem őt. Úgy éreztem, hogy ő egy nagyon-nagy tehetség, beszéltünk róla, és úgy volt, hogy meglesz, de történt valami, ami ezt megakadályozta. Chip aztán egyeztetett vele, és ő inkább azt az utat választotta. De szerintem kétség sem férhet hozzá, hogy versenyképes tudna lenni egy F1-es autóban.”

Andretti jelenleg arra vár, hogy az F1 és az FIA eldöntse, hogy a Cadillac által támogatott Forma-1-es istállója pályázatát beengedik-e a mezőnybe. A meglévő alakulatok közül sokan nem csak a díjalapjuk felhígulása miatt fejezték ki aggodalmukat, hanem amiatt is, hogy egyáltalán van-e hely a pályákon egy tizenegyedik csapatnak. A Mercedes-főnök Toto Wolff például így fogalmazott:

„Úgy vélem, már most úgy nézünk ki, mint egy gokartpálya, egymáson átbotladozva, vannak biztonsági aggályaim. Nincs meg arra a logisztika, hogy hova tegyünk egy tizenegyedik csapatot.”

Amikor megkérdezték ezekről a megjegyzésekről, Andretti elnevette magát:

„Nem tudom, micsoda veszélyt jelentene. Némileg vicces, hogy őszinte legyek. Próbálunk nem odafigyelni az ilyen jellegű megjegyzésekre.”

Senki nem hajlandó eladni az F1-es csapatát Andrettinek

Forrás :