fbpx

Marko elismerte, hogy a Red Bull vinné Lando Norrist

Dr. Helmut Marko most bevallotta, hogy szeretné Lando Norrist a Red Bullnál látni.

Silverstoneban, amikor a 23 éves Norris lenyűgözte a továbbfejlesztett McLarennel, Markót látták beszélgetni a brit versenyző ügynökével, Mark Berrymannel. Marko erről a Kleine Zeitungnak nyilatkozott:

„2025-ig szerződése van a McLarennel, de a fiatal pilóták közül messze ő a legerősebb. Ifjonti természete a Red Bullnál is a legjobban illene hozzá.”

Hozzátette, hogy intenzív tárgyalásokat folytattak Norrisszal már a múltban is, ezért hozzátette:

„Az sem titok, hogy ő és Max Verstappen jó barátok.”

Egyelőre azonban a Red Bull Racing szerződésben áll Sergio Perezzel, akinek jövőre is van kontraktusa, de most Daniel Ricciardo is visszatér a figyelem középpontjába az új AlphaTauri versenyzői ülésével. Ez persze rossz hír a szenvedő újonc Nyck de Vriesnek, aki alig tíz futam után, első teljes szezonjában elvesztette a helyét a Forma-1-ben. A korábbi F1-es pilóta, Lucas di Grassi erről így vélekedett:

„Ha 10 futam után kirúgsz egy pilótát, az azt mutatja, hogy a felvételi döntés meghozatalának folyamata rossz.”

De Vries kirúgása egybeesik azokkal a pletykákkal, amelyek szerint Marko és a Red Bull az év végén le akarja csökkenteni a csapat ismert, de ellentmondásos pilótaprogramját. A Red Bull hírhedt arról, hogy brutális döntéseket hoz – mint például a 28 éves holland de Vries azonnali hatállyal történő menesztése, hogy a 33 éves Ricciardo félrement karrierjét újraéleszthesse. Az ismert holland versenyző, Tom Coronel erről így beszélt:

„A versengés kegyetlen, és a döntések is azok. Véleményem szerint túl korai volt döntést hozni egy versenyzőről, amikor még a szezon felénél sem járunk. Az F1-ben sokkal többről van szó, de megérdemelsz egy teljes szezont, hogy megmutathasd a fejlődésedet.”

Norris: Szenvedni fogunk a Hungaroringen

Forrás :