fbpx

Így áll Claire Williams a Forma-1-hez, mióta kitették a csapatból

A Williams egykori csapatfőnöke azt állítja, hogy nem nézi a Forma-1-et, amióta 2020 végén elvesztette ott az állását.

Claire Williams, a csapat társalapítójának, Sir Frank Williamsnek a lánya azonban úgy gondolja, néhai édesapja valójában helyeselné a grove-i istállónál történt legutóbbi változásokat. A 46 éves korábbi irányító Williams, a Sunnak nyilatkozott:

„Jó, hogy a Williams mint név még mindig az F1-ben marad. Most, hogy James Vowles ott van, úgy tűnik, az istálló jó irányba halad. Amikor azt mondták, hogy James lesz az, azt gondoltam: „Te jó ég, egyszerűen zseniális. Őszintén hiszem, hogy apám is nagyon örült volna ezen döntésnek.”

Sir Frank kevesebb mint egy évvel azután halt meg, hogy eladta a csapatot a Dorilton Capital új tulajdonosának. Azonban a csapat átvétele, a kiszorulása és édesapja halála után Claire most bevallotta, hogy nem nézte többé a Forma-1-et – és most sem nézi:

„Már nem nézem, és egy nagyon tudatos döntés volt, mert még mindig lábadozom a visszaléptetésem után. Az alakulatom elhagyása hatalmas űrt hagyott maga után. Ódzkodtunk az eladástól. Az élet vitt minket arra az útra, hogy kénytelenek voltunk eladni. Most jutottam el újra odáig, amikor újra elkezdek figyelni. Még mindig elég fájdalmas és nehéz látni, hogy valaki más irányítja a csapatot, amely egykor a családunk és az életünk része volt.”

Azonban azt mondja, az élet megy tovább – többek között a Williams egykori versenyzőjének, George Russellnek is, aki most Lewis Hamilton közvetlen csapattársa a Mercedesnél. Claire erről ennyit mondott:

„Nagyon büszke vagyok George-ra, és igazán örülök neki, mert a Williamsnél valóban visszatartottuk őt, és betartattuk vele a szerződését. Az apám azt tanította, hogy ha küzdelmen mész keresztül, a siker, amikor végre megkapod, annál nagyobb jutalom.”

A Williams is bemutatta a 800. nagydíjukra készített egyedi festésüket

Forrás :