fbpx

A Red Bull egy másik top pilótára is kivetette a hálóját Norris mellett

A csapat olasz lapértesülések szerint Sergio Perez helyére kezdett el keresni versenyzőt, és a Red Bull célpontja Lando Norris, vagy Charles Leclerc lehet.

A mexikói pilóta remekül kezdte a szezont, az első négy futamon két győzelmet szerzett, de azóta öt egymást követő versenyen nem jutott be a Q3-ba, ami megkérdőjelezi a jövőjét. A Red Bull illetékesei továbbra is azt mondogatják, hogy Perez biztonságban van az alakulatnál, legalábbis szerződésének 2024-es lejártáig, bár Nyck de Vries sorsa láttán nem sokban reménykedhet Checo sem. Daniel Ricciardo és Yuki Tsunoda, mindketten az ő ülésére pályáznak, de most két újabb jelölt jelent meg: Leclerc és Norris is opció.

Az olaszok szerint a Liberty Media vezérli mindezt, mivel a verseny élénkítése érdekében két top pilóta szerződtetésére motiválnák a topcsapatokat. Ez a lépés népszerű lenne a szurkolók és a Liberty Media illetékesei körében, tekintve, hogy 2023-ban Max Verstappen tartós dominanciája miatt a Forma-1 által nyújtott szórakozásra érkeztek panaszok. A jelentés szerint: „A monacóiakkal május végén zajlottak egyeztetések, hogy megértsék, van-e lehetőség arra, hogy a Ferrarival elváljanak az utak”.

Mindeközben a Red Bullt a McLarennél nyújtott teljesítményével a hierarchiát lenyűgöző Lando Norris képviselőivel is zajlottak tárgyalások.

Helmut Marko közismerten nagy rajongója Norrisnak, de a 23 éves versenyzőnek még két éve van hátra a McLarennel kötött szerződéséből, amely 2025-ben jár le.

Marko elismerte, hogy a Red Bull vinné Lando Norrist

Forrás :