fbpx

Vettel volt Ricciardo meglepetésvendége a Red Bullnál!

Nem csak a Red Bull figyelte Daniel Ricciardót a silverstone-i Pirelli teszten, de a már visszavonult négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is beugrott köszönni neki.

Miután Ricciardo tartalékversenyzőként visszatért a Red Bull kötelékébe idén, tegnap a Pirelli gumitesztjén először ülhetett a szezonban domináló RB19-es volánja mögé.

Ez azonban több volt számára, mint egy  Pirelli teszt, mivel a Red Bull is árgus szemekkel figyelte Ricciardo teljesítményét. Valószínűleg nem ez döntött, de bizonyára jó pluszpont volt ahhoz, hogy bejelentsék, hogy a Magyar Nagydíjon már az ausztrál versenyezhet az AlphaTaurinál Nyck de Vries helyett.

E „nagy napon” tegnap Vettel is meglátogatta egykori csapattársát. A páros egyetlen szezont töltött együtt a Red Bull színeiben, még 2014-ben. Az volt Ricciardo első szezonja a csapatnál, mielőtt Vettel a Ferrarihoz igazolt.

Vettel manapság élvezi a „nyugdíjas” létet, miután a 2022-es szezon végén visszavonult.

De mit keresett akkor Silverstone-ban?

Egyre több a pletyka arról, hogy nem versenyzőként, de valamilyen szerepben visszatérhet a német a Forma-1-be, és ha ez megtörténik, minden bizonnyal a Red Bullhoz lesz köze. A legvalószínűbb elmélet az lehet, hogy ő lehet majd a 80 éves Helmut Marko utódja, ő lehet majd, aki felügyeli az utánpótláscsapatot, hogy felkutassa és segítse a fiatal tehetségeket. Hiszen annak idején ő is a Red Bull Junior programjában kezdte karrierjét, és négy világbajnoki címét is az energiaitalosokkal szerezte.

Marko elismerte, hogy Verstappen abbahagyhatja a Forma-1-et