fbpx

Panaszkodik az F1 a brit kormánynál a Brexit hatásai miatt

A Forma-1-es csapatok és tisztségviselők a brit kormányhoz fordultak, hogy könnyítsék meg az életüket a „Brexit” következményei miatt.

A francia Auto Hebdo beszámolója szerint a múlt héten egy jelentős F1-es delegációt fogadtak a Downing Street 10-ben, hogy találkozzanak Lucy Frazer sportért felelős miniszterrel. A tíz F1-es csapat közül hétnek van székhelye az Egyesült Királyságban, és Jean-Michel Desnoues tudósító elárulta, hogy a delegáció deklarálta a brit kormánynak, hogy az EU-ból való kilépés miatt nehezebb lett az életük. A királykategóriát többek között Stefano Domenicali, Toto Wolff, Christian Horner, sőt Sir Jackie Stewart és Martin Brundle is képviselték.

Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke, akiknek a Renault tulajdonában lévő csapat székhelye az Egyesült Királyságban és Franciaországban is van, így nyilatkozott:

„Remek egyeztetést folytattunk a kormánnyal, és arra kértük őket, hogy általánosan támogassák a motorsportot.”

Elismerte ugyanakkor, hogy a legnagyobb gondot „az emberek és eszközök mozgása jelenti”, ezért így folytatta:

„A szórakoztatóiparral megegyeztek, és azt hiszem, így fogalmaztak: „Ugyanígy kell tekintenünk a Forma-1-re is”. Az autóink alkatrészeivel minden egyes alkalommal, amikor oda-vissza megyünk, ez gondot okoz, és nem hatékony. A Brexit előtt jelentősen jobb volt.”

Mit képzelsz magadról, azt hiszed, te vagy a Fittipaldi?

Forrás :