fbpx

Marko elismerte, hogy Verstappen abbahagyhatja a Forma-1-et

Dr. Helmut Marko elismeri, hogy reális a veszélye annak, hogy Max Verstappen abbahagyja az F1-et.

A feltehetően 2023-ban háromszoros világbajnokká váló versenyzőnek valójában 2028-ig szóló szerződése van, de Verstappen figyelmeztetett, hogy kiszállhat, mivel az F1-es versenynaptár egyre inkább duzzad, és a vitatott új, 2026-os szabályok is újra felmerülnek. A Red Bull-os Marko az Osterreichnek megerősítette ezt:

„Max nem mond véletlenül ilyet, de remélem, a végsőkig betartja a 2028-ig szóló szerződését. Persze, ki tudja. Talán egy nap majd jön, és annyit mond: „Köszönöm, elég volt.”

Marko elismerte, hogy Verstappen egyik legnagyobb aggodalma a 2026-os szabályzás miatt van, miután a holland azt mondta, aggódik, hogy a sportág erőforrás gyártói versennyé változik. Arra a kérdésre azonban, hogy a Red Bull riválisai remélhetik-e, hogy a Red Bull belebukik az új Red Bull Powertrains projektjével, a 80 éves Marko már inkább nevetett:

„Azt hiszem, ez a vágyálmuk. Meglátjuk, miképp alakulnak a dolgok. 2026-ban új szabályok lesznek, amelyek mindent felboríthatnak.”

Egyelőre azonban úgy tűnik, Verstappen és a Red Bull minden egyes futamon régóta fennálló rekordokat döntögethet meg, ezért így folytatta:

„Nyilván meg fogok lepődni, hogy mit ásnak elő legközelebb, és biztos vagyok benne, hogy az orrom alá dörgölik. Az igazat megvallva, álmodni sem mertem volna arról, hogy egyszer ilyen szférákba fogunk előretörni. Már a Vettel-évek is félelmetesek voltak számomra.”

A következő rekord valójában már legközelebb Magyarországon dőlhet meg, ahol a Red Bull maga mögé utasíthatja az 1988-as, teljesen domináns McLaren-csapatot, mint az F1 történetének leghosszabb győzelmi sorozatának a birtokosait. Marko ezt így látja:

„Meglátjuk, hogy az autónk miképp teljesít Budapesten. Nem tartottunk reálisnak egy ilyen győzelmi sorozatot, de élveznünk kell, amíg tart.”

Elismeri, hogy a Red Bull akár egy totális győzelmi sorozatot is összehozhat 2023-ban:

„Budapesten még csak félúton leszünk, hosszú út áll még előttünk, de eddig stimmel.”

Végezetül Marko egyetértett Verstappennel abban, hogy nem igazán izgatott a Brad Pitt főszereplésével készülő Forma-1-es film miatt, amelynek rengeteg forgatása zajlott a múlt hétvégén Silverstone-ban. A holland így nyilatkozott korábban:

„Nem annyira az én világom. Végül is egy film arra való, hogy egy kis show-t hozzon létre, mert természetesen nem minden lesz reális. Szerintem felhasználnak majd pár felvételt a világ minden tájáról, fedélzeti kamerákat meg ilyesmit, de igazából nem nagyon érdekel.”

Marko helyesel:

„Egészen a rajtig egy megbeszélésen voltam, és észre sem vettem, hogy állítólag egy filmes versenyautó állt be a felvezető körre. A Niki Lauda-film nagyon tetszett, de egyébként inkább élőben élem meg az egészet.”

Marko bevallotta, hogy a hollywoodi F1-es film nem az ő világa

Forrás :