fbpx

Hill rájött, hogy mi Verstappen szuperképessége, amivel csak ő rendelkezik

Max Verstappen olyan ritka képességgel rendelkezik, amivel egyetlen más F1-es versenyző sem büszkélkedhet a korábbi világbajnok Damon Hill szerint.

A holland jelenleg 81 ponttal vezeti a világbajnokságot egymást követő győzelmei után, és úgy tűnik, a harmadik világbajnoki cím elérése már csak idő kérdése. A sorozatban hatodik elsőséggel a Brit Nagydíjon Verstappen az F1 történetében olyan előkelő társaságba került, ahol többek között Michael Schumacher és Alberto Ascari található. Hill, az 1996-os világbajnok úgy gondolja, az utóbbi időben nyújtott kiemelkedő teljesítményének egyik nagy oka, hogy az edzések első körétől kezdve azonnal a tempót tud diktálni. Erről a Sky Sportsnak beszélt:

„Talán ez az igazi önbizalom. Képes kimenni és igen gyorsan megtalálni a határt. Ez a kiemelkedő versenyzők védjegye. Ezután finomhangolnak és apró részletekre fókuszálnak. Gyerekkora óta ezt csinálta a gokartban. A többiek is a határjukig hajtották magukat? Maxnél ez automatikusan jön, mindig a határon van. Inkább normális dologgá válik nála ez, mint csúcsra járatássá.”

Verstappen legutóbbi, Brit Nagydíjon aratott győzelmével már megelőzte Ayrton Sennát és 43 nagydíjgyőzelemnél jár. Emellett bekerült az örökranglista első öt helyezettje közé, ahol jelenleg csak  Lewis Hamilton, Michael Schumacher, Sebastian Vettel és Alain Prost vannak.

Montoya: Verstappen minden kritikusát elhallgattatná azzal, hogy minden versenyt megnyer

Forrás :