fbpx

Marko találkozott Norris menedzserével, míg Lando, Horner grillpartiján volt?

Dr. Helmut Marko szerint egyelőre még nem kérdés, hogy Sergio Perez megtarhattja-e a versenyülését a Red Bullnál.

Elismeri azonban, hogy a mexikói most már öt egymást követő versenyhétvégén még a Q3-ból való továbbjutásért is küzdött, de Marko ragaszkodik ahhoz, hogy Perez még mindig elég gyors. A 80 éves osztrák az Österreichnek nyilatkozott, amikor a silverstone-i Brit Nagydíjról kérdezték:

„A 15. helyről indult, tehát a hatodik helye rendben van. Nem kérdés persze, hogy veszélyben van, mindenesetre.”

Ugyan Marko állítja, hogy Perezt támogatja, de ettől függetlenül nagyon érdekes pletykák vannak jelenleg a Red Bull pilótáival kapcsolatban. Daniel Ricciardo például ma Silverstone-ban a Pirelli gumitesztjén próbálja ki a bajnokságban vezető 2023-as versenyautót. A hírek szerint a csapatfőnök Christian Horner a múlt hétvégén Silverstone-ban a rajongók egy csoportjánál ezzel poénkodott:

„Ha visszahozzuk őt, akkor kedvesek lesztek hozzám? Ez egy fontos teszt a Pirellinek, de az is jó lesz látni, hogy Daniel hol tart.”

Horner tagadta, hogy a 33 éves ausztrál Ricciardo versenyben lenne Perez helyéért, de ez nem jelenti azt, hogy a Red Bull nem tervezi a jövőjét. Lando Norris silverstone-i lenyűgöző teljesítménye közepette például Marko állítólag egyeztetett a McLaren pilótájának menedzserével, Mark Berrymannel. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig elismerte, hogy Norris elfogadta a meghívását egy privát grillpartijára, amelyen az F1-es pilóták majdnem fele ott volt. A si.com idézte Hornert:

„Látszik, hogy Max Verstappen élvezte a versengést Landóval. Tegnap este az összes versenyzőt meghívtam egy grillpartira a házamba. Ott pedig láthatóan egyből belemennek a pályán töltött pillanatok beszélgetésébe, és felcsillan a szemük attól, hogy mi történt itt vagy ott, vagy akár a Formula 3-ban vagy a gokartban.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Christian Horner (@christianhorner) által megosztott bejegyzés

A Red Bull alakulatánál azonban jelenleg az egyetlen igazi üresedés az AlphaTauri helye, amelyet jelenleg az alulteljesítő újonc Nyck de Vries tölt be elég bizonytalanul. Ricciardo szerint érdekelheti őt, amennyiben ez visszavezetné az élcsapathoz. Az ausztrál így fogalmaz:

„Ha ez megteremti az utat a visszatéréshez, akkor igen, ez olyasmi, amit megnéznék, mert végső soron ez az a hely, ahová vissza szeretnék térni.”

Marko eközben a Sport1 kérdésére Ricciardóról így beszélt:

„Nem ismertük meg őt, amikor visszaérkezett a McLarentől. Azonban újra felépítettük, és most már jó munkát végez a szimulátorban.”

A korábbi F1-es pilóta, Ralf Schumacher kételkedik abban, hogy Ricciardo esélyes a Red Bull Racing ülésére, és ezt el is mondta a német Skyon:

„Jelenleg még mindig az a véleményem, hogy Perez jövőre a Red Bullnál lesz. De ha Alex Albon szabad lenne, márpedig nem az, vagy ha Ricciardo újra megmutatná a klasszisát, akkor szorulhatna a hurok Perez körül. Ugyanakkor szerződése van, ezért nem igazán tudom elképzelni az elválást.”

Azzal kapcsolatban, hogy Ricciardo egy AlphaTaurival versenyezne, Schumacher még hozzátette:
„Az autójuk nem különösebben jó, de ki tudja. Lehet, hogy Danielnek tetszik az ötlet. A gumiteszt után biztosan többet fogunk tudni.”

Norris: Verstappen mindig mindent elront

Forrás :