fbpx

Gasly teljesen kiakadt az FIA-ra, elbeszélgetne velük

Igencsak feldúlt volt a Brit Nagydíjat követően az Alpine versenyzője Pierre Gasly. A francia pilóta mindenképp szeretne elbeszélgetni a bírák ítéletével kapcsolatban.

A Max Verstappen sikerével végződő Brit Nagydíjon egyik Alpine sem ért célba, Ocon technikai gond miatt állt ki, Gasly pedig a Strollal való ütközése miatt.

Ők ketten a 11. helyért harcoltak a Stowe kanyarban, amikor a kanadai megelőzte riválisát, ám szélesre sodródott, a pályán kívülről visszajőve oldalról nekiment Gaslynak, akinek olyan súlyosan sérült az autója, hogy fel kellett adnia a versenyt.

Az esetet kivizsgálták az FIA bírói, ám végül úgy döntöttek, hogy Stroll ezért nem érdemel büntetést. Ez pedig nagyon nem tetszett a szenvedő félnek.

„Számomra ez elég egyértelmű volt, mindig is benne volt a szabály könyvben, hogy a pályán kívül nem szerezhetsz előnyt. Abból, amit láttam, négy kerékkel ment le a pályáról, és ezzel előnybe került. A múlt héten 15 másodperc büntetést kaptam a pályahatárok be nem tartása miatt, most pedig vesztettem egy pozíciót azzal, hogy valaki a pályán kívül szerzett előnyt, és semmi se történt.” – fakadt ki a speedcafe-nak Gasly.

„A Formula 2-ben Victor Martins az élen haladva kapott egy ötmásodperces büntetést, egy ugyanilyen szituációért, szóval most teljesen összevagyok zavarodva, hogy mi is van.”

„Beszélnék erről az FIA-val, ezt kristálytisztán egyértelműsítenünk kell, 350 km/h-s sebességgel versenyzünk. Egy hete olyan dolgokért kaptunk büntetéseket, amelyekre előzetesen nem kaptuk meg a megfelelő figyelem felhívást. A mostani esetben azt gondoltam, hogy egyértelmű volt, vissza fogja adni a pozíciót. Három kört töltöttem mögötte, ami miatt időt vesztettem. Én nem kérek mást, csak következetességet, ha ez nem fér bele, rendben, de akkor senkinek se férjen bele.”

Webber Pereznek: Erre még én is képes lennék, pedig már vén vagyok!

Forrás :