fbpx

BRÉKING: De Vries repül, visszatér Ricciardo?

Nyck de Vries úgy tűnik, hogy az utolsó versenyét teljesítette Silverstone-ban az AlphaTauri színeiben. Holland sajtóértesülések szerint már ki is rúgták őt, helyére pedig Daniel Ricciardo térhet vissza, állítja a De Telegraaf több forrásra hivatkozva.

A Red Bull és az AlphaTauri (korábban Toro Rosso) tehát visszatért a régi „rendszerhez”, mi szerint már a szezon közben kiteszik azt a versenyzőt, aki nem teljesít megfelelően. Ez legutóbb Pierre Gaslyvel esett meg, akinek 2019-ben szezon közben kellett átadnia a helyét Alex Albonnak.

A Formula E világbajnok de Vriestől sokat várt a csapat, hiszen tavaly remekül teljesített, mikor teljesen újoncként egy versenyre beugróként a Williamsnél versenyzett. Idén azonban nem sikerül villogni. Igaz, hogy az autó sincs a helyzet magaslatán és a csapattárs Yuki Tsunoda is csak egy hajszállal tud jobb eredményeket felmutatni, mégis a holland tűnik a gyengébb láncszemnek.

Dr. Helmut Markónak pedig ezek szerint elfogyott a türelme, és lehetséges, hogy már Magyarországon sem de Vries ül majd az AlphaTauriban.

Ricciardo féléves kihagyás után térhet így vissza a rajtrácsra. Az ausztrál versenyző most a Red Bull tartalékversenyzője és épp Silverstone-ban köröz a Pirelli tesztjén.

Amennyiben a hír valóban igaznak bizonyul, akkor Sergio Pérez is összeszoríthatja a fogát. A csapat nem elégedett idén vele sem, és ha Ricciardo az AlphaTauriban visszarázódik a versenyzéshez, nem kizárt, hogy hamarosan Verstappen mellett találja majd magát, a mexikói helyén.

Forrás :