fbpx

Brad Pitt beleszeretett az F1-be: Maradok, míg ki nem rúgnak

A hollywoodi sztár, Brad Pitt először adott átfogó betekintést a készülő F1-es filmjének cselekményébe, a Martin Brundle-nek adott interjú keretében, a Sky Sports F1 számára.

„Egy kicsit szédülök most, meg kell mondanom” – idézi Pittet a Motorsport.com. „És egyszerűen nagyszerű itt lenni, haver. Annyira jól szórakozunk, annyira jót nevetünk. Ez életem legjobb időszaka.”

„Figyelj, minden nagyszerű volt. Úgy értem, a hangulat elképesztő, ezt te is tudod, de nagyszerű, hogy ilyen módon részesei lehetünk ennek, és elmondhatjuk a történetünket, és mindenki nagyon jó fej volt velünk.”

„Minden csapat kitárta előttünk a kapuit, az FIA, Mohammed [Ben Sulayem] nagyon segítőkész volt. És az F1 részéről Stefano [Domenicali] is, mindenki nagyon, nagyon elképesztő volt, hogy ezt meg tudjuk csinálni. És ez nagyon jó lesz.”

Pitt felvázolta a film történetét, amelyben egy régóta visszavonult versenyzőt alakít, aki visszatér a sportba.

„Egy olyan fickó lennék, aki a kilencvenes években versenyzett” – mondta.

„Szörnyű balesetet szenved, összeomlik és eltűnik, majd más szakágakban versenyez. Azonban a barátja, akit Javier Bardem alakít, csapattulajdonos.”

„Ők egy utolsó helyen álló csapat, a 21. és 22. helyen vannak a rajtrácson, soha nem szereztek pontot. De van egy fiatal fenoménjük, akit Damson Idris alakít. És ő egyfajta Üdvözlégy Mária-ként hoz be engem is. Aztán jön a móka.”

„Elmondom, mi a csodálatos ebben. Látni fogod a kamerákat, amik a kocsira vannak felszerelve. A felvételek pedig…. soha nem láttál még sebességet, soha nem láttál még G erőket így. Nagyon, nagyon izgalmas lesz.”

Pitt elmondta, hogy az edzésprogramja megkezdése előtt nem volt korábban tapasztalata autóversenyzésben, bár motorozott már.
„Több motorral, az elmúlt 20 évet motorokkal töltöttem a pályán. Ez sokat segített.”

Elmondta, hogy pár köre során akaratlanul járt azért a füvön is, de az egóján kívül semmi és senki nem sérült meg. Azonban nem volt ideges amiatt, hogy Silverstone-ban közönség előtt kellett vezetnie.

„Nem, tényleg nem voltam (ideges)” – mondta. „Úgy értem, a srácok nagyon jól felkészítettek. És van néhány kanyar, ahol látom a lelátókat.”

„Az egyenesekben van egy kis időd arra, hogy egy kicsit körülnézz, de én nagyon-nagyon az ívekre koncentrálok, és arra, hogy mit próbálunk létrehozni ezekben a pillanatokban.”

„Azt akarom mondani az összes fotelszakértőnek, hogy adjatok nekünk egy kis lélegzetvételnyi időt. Ha bármilyen kipörgést látnak, vagy lefulladást, vagy valami ilyesmit, akkor az a terv szerint történik úgy, oké?”

Embed from Getty Images

Pitt hangsúlyozta, hogy azt akarta, hogy a film valósághű legyen.

„Trevor Carlin csapata van a miénk” – mondta. „És ők szenzációsak voltak, hogy biztonságban tartottak minket, kiképeztek minket, és tényleg úgy üzemeltették a show-t, mint az igazi csapatukat. Olyan hitelesnek kell lennie, amennyire csak lehet.”

„És Lewis [Hamilton], aki egyben a producerünk is, nagyon-nagyon fontosnak tartja, hogy tiszteljük a sportot, hogy valóban olyannak mutassuk meg, amilyen.”

Pitt hozzátette azt is a beszélgetés végén, hogy nagyon nagyra tartja az autóversenyzőket.

„Meg kell mondanom, civilként fogalmam sem volt arról, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki versenyző legyen, és hogy milyen agresszívnek és ügyesnek kell lenni” – mondta.

„Ők elképesztő sportolók. Nagyon tisztelek mindenkit odakint, minden kategóriában.”

„Itt leszek, amíg ki nem rúgnak. Mert imádom ezt az egészet. Szerintem ez minden srác álma.”

„A karakterem versenyzett volna Le Mans-ban és Daytonában. Láttam, ahogy te (Brundle) megnyertes Le Mans-t, megnyerted Daytonát. Egyszerűen úgy gondolom, ez elsőrendű volt.”

„Ismétlem, nagyon tisztelem, amit ti csináltok, és évek óta élvezem a dolgaitokat. Szóval köszönöm! Nagyon jó itt lenni.”

Brad Pitt tehát Martin Brundle-t is nagyra tartja, nem úgy, mint Cara Delevingne

Brad Pitt úgy vezetett, hogy 100 000 embernek nem tűnt fel, hogy pályán van