fbpx

Arrivabene: Még korai lenne megítélni Vasseurt mint Ferrari csapatfőnököt

Túl korai lenne még Frederic Vasseur eddigi teljesítményét a Ferrari csapatfőnökeként értékelni, állítja Maurizio Arrivabene. 

Ő négy évig volt pontosan ugyanezen pozícióban, amíg a szintén nemrég menesztett Mattia Binotto le nem váltotta. Binotto utódja idén a francia Vasseur lett, és eddig a maranellói alakulat továbbra is küzd azért, hogy visszatérjenek a Forma-1 csúcsára.Arrivabene most az olasz Skynak nyilatkozott:

„Jó ideje ismerem már Vasseurt. Remek dolgokat tett az Alfával, és felfedezett egy olyan bajnokalkatot, mint Leclerc. Azonban ha Maranellóban vagy, ott nem könnyű. Ez egy más szervezet, rengeteg emberrel, akiket irányítani kell. A márka gyönyörű de egyben nehéz is. Óriási a nyomás. Időre van szükséged, hogy beilleszkedj és megértsd a mechanizmusokat, valamint azt, hogy felfogd, mit képvisel a Ferrari Olaszország számára. Szóval jól tette, hogy nem nehéz léptekkel érkezett. Meg kell ismernie először az embereket.”

A két Ferrari csak a kilencedik és a tizedik helyen végzett Silverstone-ban, Arrivabene pedig egyetért azzal, hogy Ferrari-rajongóként nem elégedett az eredménnyel:

„Az teljesen világos, hogy a csapatot támogatni kell, mindenekelőtt a nehéz pillanatokban. Ha nyersz, könnyű felszállni a szekérre. A csapatfőnök feladata, hogy motiválja az istálló tagjait, hogy mindig a legjobbjukat nyújtsák.”

Az olasz Arrivabene végül elmondta, hogy még nem dőlt el, hogy a csapatoknál 2021-ben bevezetett kiadási költségvetési korlát meghozta-e a kívánt hatást:

„Már az én időmben is állandó vita volt a költségvetési sapkáról, hogy megvédjük a kisebb istállókat. Jó, ha olyan folyamatokat hozunk létre, amelyekkel maximalizálhatjuk ezt a rengeteg pazarlást. Ugyanakkor ha az volt a cél, hogy csökkenjen a különbség az első és az utolsó között, akkor azt nem sikerült elérni. A megszokottak továbbra is az élen vannak.”

Ma megjelent a Ferrari újabb pilótájának az első kislemeze!

Forrás :