fbpx

Webber Pereznek: Erre még én is képes lennék, pedig már vén vagyok!

Sergio Perez már folyamatosan kapja az ívet, legutóbb a Red Bull egykori sztárja, az ausztrál nagymenő, Mark Webber találta meg.

Annak ellenére, hogy a rajtrács legdominánsabb autóját vezetheti, Perez az elmúlt futamokon küszködik, a rémálomszerű kvalifikációi komoly kérdéseket vetettek fel. A Brit Nagydíjon Perez zsinórban ötödik alkalommal nem jutott el a Q3-ig, és újra egy katasztrofális Q1-es szereplés után kiesett. Miközben a időmérős rémálmai egyre csak halmozódnak, a versenyek alatt a mexikói a mezőnyből és a pontszerző helyekre elég jól kapaszkodik fel. Silverstone-ban megint teljesített, amikor kellett, a 15. rajtkockából indulva a hatodik helyen haladt át a célvonalon. Az eredmény azonban nem nyűgözte le Webbert, aki odaszúrt a Red Bull jelenlegi pilótájának, a Channel 4-en:

„Bárki képes pozíciókat javítani (ezzel az autóval) a versenyeken. Még én is képes lennék rá, még akkor is, ha már öreg vagyok. Meg kell oldania az időmérőt, meg kell oldania a vegyes körülményeket, és szerintem rendben lesz, de ezen a szinten minden helyzetben teljesítened kell.”

Perez állandó küzdelmei tovább erősítik azokat a pletykákat, amelyek szerint a tartalékos Daniel Ricciardo előléptetést érdemel, és Max Verstappen csapattársaként váltja a mexikóit. Mindeközben csapattársa, Verstappen, zsinórban hatodik futamgyőzelmét aratta. A Ricciardo kormány mögé való visszatérését követelő felhívások minden egyes versenyhétvégével egyre hangosabbak lettek, és a rajongók úgy tűnik, készen állnak arra, hogy átszakítsák a falat, ahogy Perez egyre jobban lemarad a bajnoki versenyben. Az érintett nemrég kijelentette:

„Amennyiben lenne lehetőségem itt a Red Bullnál… Az igazság az, hogy itt akarok lenni a náluk. Minek kerülgetni a forró kását?”

Ricciardo visszatérése a mezőnybe könnyen elképzelhető, azonban a legvalószínűbbnek a Red Bull fiókcsapatánál, az AlphaTaurinál tűnik a felbukkanása. Az újonc pilóta, Nyck De Vries állítólag a Brit Nagydíj előtt négy futamra szóló ultimátumot kapott. De Vries jelenleg a 19. helyen áll az AlphaTauri színeiben. Egyike azon két versenyzőnek, akik még nem szereztek pontokat 2023-ban a Williams újoncával, Logan Sargeant-tel egyetemben. Ted Kravitz, a Sky Sports munkatársa szerint sokkal nagyobb nyomás van De Vriesen, mint amennyit a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárul:

„Nyck De Vries maga a „Drive to Survive” – ő valóban a túlélésért hajt. Minden csapatfőnök erről beszél… a holland sajtóban megjelent pletyka szerint Nycknek azt mondták, hogy a következő négy futamot az általa ismert pályákon – itt (még Ausztriában), Silverstone-ban, Magyarországon és Spában – kell teljes mértékben megfordítania a szezonját. Ellenkező esetben kiteszik, és Liam Lawsont fogják beültetni – ez a pletyka terjed a hollandoknál. Franz Tostot nyíltan megkérdezték erről a penben, és azt mondta, hogy Nycken múlik, hogy eltfeledteti-e az eddig történteket. Amennyiben Nyck teljesít, akkor ez a történet elfelejtődik, és nem lesz veszélyben – a szezon hátralévő részére megtartja a helyét.”

Bár Perez időmérős gyengélkedése miatt beindulnak a vészharangok a Red Bull boxában, a helye Verstappen mellett biztosnak tűnik… egyelőre.

Marko nem túl boldog Perez újabb időmérős kudarca után

Forrás :