fbpx

Mit képzelsz magadról, azt hiszed, te vagy a Fittipaldi?

Ez az a kérdés, amit a ’70-es években a rendőr feltett olykor a gyorshajtóknak, ha kellően képzett volt nem csak ideológiailag, így nyilván megkapta ezt a kérdést Emerson Fittipaldi is, ha már a hazánkban járt.

A kétszeres Forma-1-es legendával szerencsére nem először találkoztam, 5 éve az utolsó pillanatban értesültem róla, hogy ő is ott lesz a Formula E zürichi fordulóján. Tényleg már csak annyi időm volt, hogy bedobjak egy korabeli JPS-es sapkát a bőröndbe a tiszteletére. A dolog meg is tette a hatását, anno gyorsan mindenféle kötöttségek nélkül a rendelkezésünkre állt, és megígérte már akkor, hogy ellátogat Magyarországra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Péter Vámosi (@petervamosi) által megosztott bejegyzés

Bevallom, alapvetően nem terveztünk menni a GT Open versenyhétvégére a Hungaroringen, meg volt is épp dolgunk gazdagon, hiszen fél hónapos volt kb. az új motorsportos oldalunk, de a dolog kihagyhatatlan, pláne egy felvállaltan olyan Team Lotus rajongónak, mint én. Amikor azonban kiderült, hogy Emmo is itt lesz velünk, vad telefonálásokba kezdtem, melynek eredményeképp Vida Jani volt oly kedves, soron kívül és időn túl is, de leakkreditált minket az eseményre, amit ezúton is köszönünk neki.

Vasárnap aztán némi kötelező várakoztatás után, de Fittipaldit sikerült végül mikrofonvégre kapnunk, és egy igazán kedélyes jó 10 percet csevegtünk vele. Az intejúban emlegetjük Pietrót is, az unokáját, ő volt az első a klánból, akivel sikerült beszélgetnem, még 2016-ban. Akkor ajándékozott meg a tényleg ritka sapkájával, és természetesen ez volt rajtam most Emerson interjúja alatt is, hogy érezze a törődést, és ne feszengjen kellemetlenül.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Péter Vámosi (@petervamosi) által megosztott bejegyzés

Itt látható az eredmény, és mondanom sem kell, kb. az összes fontos róla szóló relikviámat is aláírta, köztük azon limitált példányszámú bakelitlemezt is, ahol még a Team Lotus tagjai énekelnek, és ünneplik a bajnoki címüket.

Puzzle: Fittipaldik a Hungaroringen!