fbpx

Marko: De Vries-t már lehet hogy kirúgjuk a Holland Nagydíjig

Dr. Helmut Marko elismerte, hogy Nyck de Vries talán már nem ül az AlphaTauri pilótafülkéjében, mire a száguldó cirkusz Zandvoortba ér.

Zandvoort, az augusztusi nyári szünet utáni első verseny lenne a küszködő holland első hazai Forma-1-es futama. A pletykák szerint azonban a 28 éves de Vries csak a nyári szünet kezdetéig, a közelgő magyar és belga versenyek utánig kapott haladékot, hogy javítson a teljesítményén. Arra a kérdésre, hogy a holland ott lesz-e még a Red Bull tulajdonában lévő autóban a Holland Nagydíjon, Marko a Viaplay-nek így felelt Silverstoneban:

„Mikor is lesz a verseny Zandvoortban? Amint odaérünk, tudok erre válaszolni.”

A pletykák szerint Daniel Ricciardo, Liam Lawson, Ayumu Iwasa és Alex Palou is a de Vries helyére pályázók közé tartozik, ezért Marko így folytatta:.

„Megvizsgáljuk a helyzetet. Nem titok, hogy Nyck nem hozta azt, amit vártunk tőle. Ez egy kemény sport, és mindig előre kell tekintenünk. Kiértékeljük a teljesítményét, és ha szükséges, döntéseket is hoznunk.”

De Vries Red Bull-AlphaTauri kalandjának egyértelmű véget érésével egy hely nyílna meg a Red Bull programjában – és Marko máris szemet vetett egy lehetséges új tagra. Ő Pepe Marti, egy lenyűgöző 18 éves spanyol fiatal, akit Fernando Alonso A14 menedzsmentcége menedzsel. Marko a Spanyol Nagydíjon találkozott Martival, és pénteken Silverstone-ban újra együtt fotózták le őket a Red Bull motorhome-jában. Nemrég Marti így fogalmazott:

„Nekem sokkoló volt ez, mert végül is egész életedben arra vársz, hogy valaki az F1-ből felfigyeljen rád.”

Marko pedig így vélekedik róla:

„Igen fiatal, és nagyon jól csinálja. Igen, ő egy elképzelhető szerződtetés az akadémiánkra”.

Horner: Ricciardo visszanövesztette a tökeit, visszatérhet az AlphaTaurival?

Forrás :