fbpx

Marko bevallotta, hogy a hollywoodi F1-es film nem az ő világa

Több Forma-1-es csapatfőnök is elismeri, hogy a jövő évi 24 futamos versenynaptár a fordulatszámuk határához szorítja a sportágat.

Az FIA ezen a héten hozta nyilvánosságra az F1 történetének eddigi leghosszabb versenynaptárát. Mindeközben a sportág kihasználja jelenlegi népszerűségét azzal is, hogy a silverstone-i boxutcában egy 11. istálló garázsával bővülnek, a fiktív hollywoodi csapattal, az APX GP-vel. Brad Pitt lesz a főszereplője annak a filmnek, ahol Lewis Hamilton az executive producere. Ugyanakkor a Red Bull részéről Dr. Helmut Marko elárulta, hogy a hétvégén a Brit Nagydíjon kevés figyelmet fordít a felhajtásra. A Kleine Zeitungnak ennyit mondott:

„Egyáltalán nem az én dolgom ez, de ha ez erősíti a jelenlegi fellendülést, akkor természetesen jó dolog a Forma-1-nek.”

A 80 éves  Marko arról sincs meggyőződve, hogy a 24 futam jövőre is annyira jó dolog lenne. Ezt el is mondta a német Skynak:

„Ez egy hatalmas pakk és elképesztően nagy teher a dolgozóknak. Többet nem lehet, és vigyázni kell, hogy a jövőben még több futammal ez ne inflálódjon. Nemcsak a test, hanem a mentális oldalon is elértük a határt. Persze a mechanikának még nehezebb a dolga. Arra is vigyáznunk kell, hogy a futamok ne veszítsék el az értéküket, ha már ennyi van belőlük.”

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner egyetért a kollégájával:

„Azt hiszem, a jelenlegi üzleti modellünkkel 24 a határ. Nekem sokkal könnyebb, mint például a hospitality építő stábnak, de még nekem sem könnyű egy évben 24 hétvégét távol lenni otthonról.”

A McLarent irányító Zak Brown azonban hozzátette, hogy az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali jelenleg megnyugtatja a csapatokat, hogy – legalábbis a közeljövőben – valóban 24 a határ:

„Szerintem 24 lesz a határ. Stefano ezt így is fogja megszabni, még akkor is, ha feltehetően 30-ra lenne igény. Annak érdekében, hogy több piacot lefedjünk, talán lehetne 20 fix nagydíj és 8 felváltva – így 28 piacon lennél egy évben 24 alkalommal. Szerintem ez egy remek módja lenne annak, hogy a versenynaptárat ott tartsuk, ahol most tart, de mégis növekedjen a helyszínek száma.”

Marko kinevette Toto Wolffot: Nem érti, mit nézett

Forrás :