fbpx

Az 1994-es sikánt hoznák vissza az F1-esek az Eau Rouge-ba

Két meghatározó F1-es szereplő is visszahozná az Eau Rouge-ba a legendás, 1994-ben már használt lassítót.

A múltheti újabb spái tragédia után többen is sürgős változásokat követelnek az ikonikus pálya vonalvezetésén, mivel túl veszélyesnek találják azt.

Több megoldás is felmerült, Ralf Schumacher szerint a legjobb opció, ha visszahoznák az 1994-ben használt sikánt. Abban az évben a tragikus imolai forduló után az FIA szinte minden pályán hasonló, mesterséges lassítókat helyeztek el a pályán, javítva a biztonságot.

„Jelen kialakításában 300-zal, vakon repülsz bele a kanyarba. Ha valaki eközben az ideális íven vesztegel, akkor nincs mit tenni. Én újra tennék egy sikánt az Eau Rouge elé, ami drasztikus mértékben csökkentené a sebességet, egy esetleges ütközésnél is.” – fogalmazott a Williams és a Toyota egykori versenyzője, akihez csatlakozott a jelenlegi mezőnyből a Guanyu Zhou.

„Az én szempontomból is szükséges a változtatni a vonalvezetésen. 2019-ben egy barátomat vesztettem el ott, Anthoine-t, eléggé fájdalmas pont számomra. Az biztos, hogy egy ikonikus kanyar, de a biztonság kedvéért muszáj változtatni rajta, túl sok életet vesztettünk már el ott. Láttam néhány videót 1994-ből, amikor még egy lassú sikán volt ott, szerintem most is ez a jó út.” – mondta a kínai.

Nyomás alá került az F1 az újabb spái tragédia után

Forrás :