fbpx

Sajtó: Sainz nem hosszabbít a Ferarival, másik Red Bull-nevelt jöhet a helyére

Olasz sajtóértesülések szerint Carlos Sainz nem hosszabbítja meg a 2024 végén lejáró szerződését a Ferrarival. A médium pedig meg is nevezte azt a valakit, aki jelenleg legnagyobb eséllyel válthatja őt.

A forrás szerint az egyszeres futamgyőztes spanyol boldogtalan a második számú státuszával Maranelloban Charles Leclerc mellett, ezért új lehetőségeket keres magának a szerződése lejárta után.

Számára a korábban is emlegetett Audi jelenthet komoly lehetőséget, hiszen a Sauberrel partnerségre lépő német óriás komoly tervekkel érkezik a Forma-1-be 2026-ban, így nem kizárt, hogy Sainz már 2025-re a Sauberhez igazol, hogy a csapattal együtt töltse a felkészülést a nagy érkezőre.

Az olasz Formula Passion beszámolója szerint a Ferrari is készül erre az eshetőségre, miközben megjegyzik, hogy a csapat teljesen Leclerc központúvá szeretne válni, akinek a hosszabbítása szinte biztosra vehető [az ő szerződése is 2024 végén jár le – a szerk.], így jöhet képbe egy nagyon hatásos „szárnysegéd”, aki nem más, mint a korábbi Red Bull által kinevelt, a Williamsszel idén sziporkázó Alex Albon. Akit egyébként a Scuderia csapatfőnöke Frederic Vassuer is nagyra tart.

Albon idei remeklése azonban nem csak egy top csapat figyelmét keltette fel, hanem a korábbi alakulata a Red Bull is igencsak szemmel tartja a thai versenyzőt, erről a tanácsadó Helmut Marko nyilatkozott.

„Albon mindig is gyors volt, de most csúcsformában van. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk vele.” – jelentette ki a 80 éves osztrák, akinek a szavait nemrég maga Albon cáfolta, mikor kizárta a Red Bullos visszatérésnek a lehetőségét.

Albon kizárja, hogy visszatérjen a Red Bullhoz