fbpx

Montoya: Verstappen minden kritikusát elhallgattatná azzal, hogy minden versenyt megnyer

A korábbi Forma-1-es futamgyőztes Juan Pablo Montoya bízik benne, hogy a bajnokságot vezető Max Verstappen elhallgattatja a kritikusait azzal, hogy egy figyelemre méltó bravúrt hajt végre: megnyeri az idei szezon összes hátralévő futamát.

Az első kilenc versenyen aratott hét győzelmével Verstappen lenyűgöző, 81 pontos előnyre tett szert Red Bull-os csapattársával, Sergio Perezzel szemben. Ezzel kiváló pozícióba került, hogy megszerezze sorozatban harmadik világbajnoki címét. 72 éves történelme folyamán egyetlen csapatnak sem sikerült egy szezonban minden futamot megnyernie, bár a McLaren 1988-ban közel állt ehhez, és egy kivételével minden futamon diadalmaskodott. A Red Bull látványos dominanciája a versenytársaik felett és Verstappen megingathatatlan formája felerősítette a spekulációkat, hogy ez a megfoghatatlan tökéletes szezon 2023-ban valósággá válhat a Milton Keynes-i székhelyű alakulatnak. A VegasInsider számára exkluzív előzetest adó, nagyra becsült korábbi Williams- és McLaren-pilóta, Montoya belemerül a Brit Nagydíj közelgő, 74. futamát övező izgalmas várakozásba. Így fogalmazott a kolumbiai:

„Azt hiszem, ki kell jelenteni, hogy Max Verstappen fog nyerni. Csodálatos lenne, ha az összes futamot megnyerné, és mindenkit elhallgattatna, ami elég menő lenne. A legégetőbb kérdés, hogy mi lesz Checóval? Vajon összeszedi magát végre, és lesz egy jó köre az időmérőn? Elérkezik egy pontra, ahol már nem kell annyira keményen próbálkoznia, mert az autó elég gyors. Nem baj, ha a Q3-ba hatodikként vagy hetedikként jutsz be, és hat tizeddel maradsz le a csapattársadtól. Majd a Q3-ban megpróbálod, és meglátod, mi történik. Csak meg kell néznie, mi történik, be kell iktatnia egy biztonsági kört az első ötbe, aztán még egyszer mindent bele kell adnia. Vajon a pódiumon fog végezni? 90 százalékra biztos vagyok benne, hogy igen. Második lesz? Ebben nem vagyok biztos. Úgy látom, hogy harmadik lesz, és akkor a Ferrari szerintem nagy valószínűséggel a második helyen fog végezni.”

Miközben elismeri a Red Bull elképesztő teljesítményét, kiemeli, hogy Silverstone kedvező feltételeket kínál az olyan csapatoknak, mint az Aston Martin és az ügyes Fernando Alonso. Ők kiválóan kihasználják az erős mechanikai tapadást szerinte, hogy előnyt szerezzenek a pályán:

„Silverstone trükkös, mert ez egy nagyon gyors pálya. Az ember azt gondolná, hogy az Aston Martin igen erős lesz. Úgy tűnik, hogy nagy a mechanikus kanyartapadásuk és a lassú kanyarokban is jók. Szóval ebből a szempontból ez egy Aston-nak fekvő pálya lenne. Ez a hazai nagydíjuk is, tehát biztos vagyok benne, hogy jól akarnak szerepelni.”

Kik lennének a Forma-1 legjobbjai 1950 óta, ha bárki csak egyszer lehetne világbajnok?

Forrás :