fbpx

Jóval szorosabb a Forma-1, mint amire Sargeant számított

A Forma-1 amerikai újonca Logan Sargeant elismerte, hogy még mindig nem vette teljesen fel a száguldó cirkusz tempóját.

A Williams a korábbi évekhez képest erősebb idényt tudhat eddig magáénak, de leginkább Alex Albonnak köszönhetően. A thai versenyző erőn felüli teljesítményt nyújt, a csapat összes pontját ő szerezte.

Nem véletlenül merültek fel Sargeant kapcsán pletykák, egyelőre jócskán elmarad csapattársától. Jelöltet is megneveztek már a helyére, a Toto Wolff által nagyon támogatott Mercedes tartalék, Mick Schumacher ülhetne a kék autóba.

Noha eddig nagy versét kap a társától, a 22 éves pilóta örül, hogy ilyen csapattársa van, ami jó hatással lehet rá.

„Újoncként óriási dolog, hogy egy Alex Albon kaliberű csapattársam lehet, egy valódi referencia számomra. Egy remek pilóta, akitől lehet tanulni. A versenypályán kívül nagyon jóba vagyunk, jókat nevetünk együtt. Őszintén megvallva, szerintem ő idén a legjobb pilóta a rajtrácson. Nagyon jó dolog, hogy egy ilyen referenciapontom van, látom, hogy hova kell eljutnom” kezdte Sargeant, majd azt is elmondta, hogy az eddigi kilenc versenye nem csak arról szólt, hogy felérjen csapattársa szintjére.

„Rendkívül nehéz a Forma-1, ahogy azt el lehet képezni, a világ 19 legjobb versenyzője ellen kell küzdenem. A mezőny pedig elképesztően szoros a 8. és a 20. hely között. Egy rossz lépés elég lehet, hogy különbséget jelentsen a top10 és az utolsó hely között. Ez a legnagyobb kihívás, hogy mindennap a legjobb formáját hozza az ember, de érzem, hogy sikerülni fog.”

„Egyre kényelmesebben és kényelmesebben érzem magam. A cél az, hogy végül eljussak arra a pontra, ahol mindent ki tudok hozni az autóból. Ide akarok eljutni.”

Különleges festése lesz a Williamsnek Silverstoneban, de a Magyar Nagydíjra is lesz meglepetés

Forrás :