fbpx

Verstappen kiszáll, ha így folytatja a Forma-1!

Max Verstappen szerint az egyre bővülő Forma-1-es versenynaptár okot adhat arra, hogy kiszálljon a sportból, miután 2028-ban lejár a szerződése a Red Bull-lal.

Az F1 ezen a héten egy óriási, 24 futamból álló naptárat tett közzé a következő idényre, bár sok futamot stratégiai szempontból inkább a földrajzi régiókhoz csoportosítottak. A regnáló világbajnok azonban elégedetlen ezzel:

„Szerintem legalább egy kicsit logikusabb, ahogy megtervezték, de ez túl sok verseny már nekem. Több dolognak kell majd összeállnia ahhoz, hogy eldöntsem, maradok-e tovább vagy sem.”

A holland a 2026-os motor- és autóra vonatkozó szabályzást is nyilvánosan ostorozta, és ezért hozzátette:

„Ezek a dolgok biztosan nem segítenek abban, hogy maradjak.”

Amikor Verstappen megjegyzéseiről kérdezték, a mercedeses riválisa, George Russell nevetve megjegyezte, hogy úgy hangzik, mintha a 25 éves versenyző egyszerűen csak a fizetésemelését próbálná elérni:

„Ő a legjobban fizetett a mezőnyben, és jogosan, azért, amit elért. Ugyanakkor szerintem a visszavonulással való fenyegetőzése mind csak egy nagy taktika része.”

Miközben Verstappen panaszkodik, Lewis Hamilton kitart amellett, hogy továbbra is tervezi, hogy a jelenlegi szezon után is meghosszabbítja szerződését a Mercedesnél. A38 éves versenyző ennyit tett hozzá az eszmecseréhez:

„A szezon vége előtt már nyakig benne leszek a szerződésben.”

A mezőny legidősebb versenyzője, Fernando Alonso azonban elismerte, hogy a hosszú versenynaptárak egyre nehezebbek a Forma-1-ben dolgozóknak. A majdnem 42 éves kétszeres világbajnok pilóta így fogalmaz:

„Természetesen látom az előnyeit a 24 futamnak, értem, hogy mindenkinek több bevételt hoz. De azt hiszem, a csapattagokat elnézve évi 18 futam lenne a jó szám. Ha 18-nál vagy 19-nél több van, az sokk lesz a szerelőknek és a médiának is. Aztán februártól decemberig mindenki stresszes lesz. Versenyzőként nem panaszkodhatunk nagyon, hiszen minden előnyünk megvan, és a lehető legjobban gondoskodnak rólunk. Azonban megértem, hogy mindenki másnak nehéz.”

Verstappen: A 2026-os F1-es autók a szimulációs adatok alapján eddig rettenetesek

 

Forrás :