fbpx

Ahogy Brad Pitt versenyautót vezet, az lenyűgözte Hamiltont

Lewis Hamiltont lenyűgözte Brad Pitt a vezetésével, mióta a színész elkezdett készülni F1-es filmjének főszerepére.

A közelgő produkció forgatására a Brit Nagydíj hétvégéjén kezdődik/kezdődött. Pitt maga is autóba ül, hogy valódi jeleneteket forgassanak, de persze nem áll rajthoz a versenyen.

Pitt 59 éves, így idősebb, a valaha volt legidősebb F1-es versenyen induló személynél, aki Louis Chiron. Chiron 55 éves volt, mikor rajthoz éllt az 1955-ös Monacói Nagydíjon. Hamilton azonban azt mondja, hogy a hétvégét megelőző forgatásokon Pitt jól teljesített a pályán.

„Brad úgy néz ki, mintha visszafelé öregedne” – mondta Hamilton. „A korához képest remekül néz ki.”

„Persze ez komoly téma volt az elején, amikor az első sztoriról beszélgettünk. De ő szuper formában van, edzett.”

Hamilton biztos benne, hogy Pitt kora nem fogja aláásni a film hitelességét.

„Azt hiszem, Brad egy olyan ikonikus színész, mindig is hihetetlenül jó munkát végzett, szóval el sem tudom mondani, mennyire izgatott vagyok, hogy Brad Pitt a Forma-1-ben lesz, ez hihetetlen.”

Pittnek már többször volt alkalma vezetni az átalakított Formula 2-es autót, amelyet Forma-1-es autónak álcáznak a forgatásokra. A hétszeres világbajnok Hamiltont lenyűgözte a színész teljesítménye.

„Volt egy közös napunk egy Los Angeles-i pályán, és ő vezetett. Ahhoz képest, hogy még nem versenyzett, már most határozottan éles szemmel vezet. Imádja nézni a Moto GP-t, szóval mindig is rajongott a versenyzésért. És már így is van érzéke az ívekhez, és határozottan, teljesen rajta volt, amit jó volt látni.”

Hamilton elmondta, hogy „igazán, hihetetlenül hálás” az F1-nek és tulajdonosainak, a Liberty Mediának, amiért lehetővé tették a projekt megvalósítását.

Utalt arra is, hogy ez soha nem történhetett volna meg, amikor elődeik, a CVC és a vezérigazgató Bernie Ecclestone volt a sport élén.

„Nem tudom, hogy ez lehetséges lett volna-e több mint 10 évvel ezelőtt, amikor a régi vezetés volt pozícióban. Ők talán nem tekintették volna ezt fontos lépésnek a sportág növekedése szempontjából.”

„De már láttuk a Netflix műsorának nagyszerű munkáját és hatását, és úgy gondolom, hogy ez új magasságokba emeli azt, ami ezen túlmutat. Annyi ember van szerte a világon, ahogy már láthattad, annyira izgatottak ezzel a sporttal kapcsolatban, hogy többet akarnak megtudni. És az a tény, hogy az összes eredeti szereplőnk ott lesz a rajtrácson, és még Brad is, ez nagyon király.”

A producerek és rendezők, Jerry Bruckheimer és Joe Kosinski a hétvégén Silverstone-ban saját egy F1-es boxot kaptak a fiktív APX GP csapatuknak.

Hamilton arra számít, hogy az egyelőre cím nélküli film már a forgatás módja miatt is nagyobb hatást fog kelteni és hatásosabban mutatja majd be az F1-es versenyzés látványosságát, mint általában a tévéközvetítések.

„A kameráink sokkal jobbak, mint amit a tévében látnak. Láttam az összes felvételt a kameraállásokról, sok időt töltöttem Joe-val, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a legjobb kameraállásaink vannak, és a képkockasebesség is más” – magyarázta Hamilton.

„Gyorsnak fog tűnni. Szerintem gyorsabbnak fog tűnni, mint a tévében, mert úgy gondolom, ez a képkockasebességgel függ össze. De Joe egy hihetetlen rendező, és azt hiszem, már láttátok, mit művelt a vadászgépekkel, mit csinált a [Top Gun] Maverickkel. Gondoljunk csak arra, hogy mit csinált azzal a repülőgépekkel, és a harcok, amiket azokon a repülőgépeken láttunk, elég epikusak voltak. És ha ezt a technológiát és ezt a nézőpontot bevisszük a mi világunkba, akkor szerintem elképesztő lesz.”

Első fotók: Így néz ki Brad Pitt filmjében egy F1-es autó!

Forrás :