fbpx

Agyvérzést kapott a legendás Forma-1 világbajnok egy esküvőn!

A 84 éves Forma-1-es legenda Jackie Stewart öt hete agyvérzést kapott, erről már maga a háromszoros világbajnok számolt be a brit Daily Mail-nek. 

Jó ideig eszméletlen állapotban volt. Egészségügyi problémái ellenére a 84 éves Stewart úgy tervezi, hogy részt vesz a silverstone-i Forma-1-es versenyhétvégén. A dráma Jordániában esett meg. A skót egykori autóversenyző Husszein koronaherceg esküvőjén vett részt, amikor agyvérzést kapott. Stewart így emlékezett vissza:

„Az esküvő előtti este esett meg a dolog. Felkeltem éjszaka, és furcsán éreztem magam, majd összeestem. Aztán már nem emlékszem semmire sem, de elég sokáig eszméletlen voltam.”

A Forma-1-es legendát ezt követően Jordániában kórházba szállították. Fia, Paul és felesége is ott voltak ezen az esküvőn. Így folytatta a háromszoros világbajnok:

„Mentőbe tettek, de arra sem emlékszem. Őfelségétől ugyanakkor a legjobb elérhető orvosokat kaptam.”
A 84 éves férfi ezt követően visszarepült Európába, ahol folytatta a lábadozását és a történetét:

„A lehető leghamarabb haza akartam utazni, és a bahreini trónörökös igen nagylelkűen felajánlotta a repülőgépét, hogy visszarepítsen Európába. Addigra már viszonylag jól voltam. Azonban már nem tudok oly jól futni.”

Közben Stewart már azt állítja, hogy újra szinte tökéletesen tud járni. A hétvégén két napot tölt majd Silverstone-ban, hogy megnézze a Forma-1-es versenyt.

A legenda arra számít, hogy honfitársának, Lewis Hamiltonnak (Mercedes) nem lesz esélye a regnáló világbajnok Max Verstappen (Red Bull) ellen a vasárnapi futamon. A hollandot „sportágunk csodálatos nagykövetének” tartja.

Verstappen kiszáll, ha így folytatja a Forma-1!

Forrás :