fbpx

Verstappen: A Red Bull az összes versenyt meg akarja nyerni

Max Verstappen már nem szégyelli bevallani, hogy megfelelő sebességi fokozatban cirkál zsinórban harmadik világbajnoki címe felé a Forma-1-ben.

Sőt, mostanra már a nagyszerű Ayrton Senna győzelmi rekordját is megelőzte, de a 25 éves Verstappen ragaszkodik ahhoz, hogy a földön áll. A Servus TV-nek beszélt erről a 25 éves pilóta, amikor a Senna-mérföldkőről kérdezték:

„Amikor kisgyerek voltam, fogalmam sem volt, meddig érhetek el, de most már több verseny is van. Ugyanakkor ehhez egy jó csapat és egy jó autó is kell, szóval szerencsés vagyok, hogy mindez most megvan.”

Valóban, a Red Bull már nem viccel azokkal a felvetésekkel, hogy a csapat 2023-ban valóban minden egyes nagydíjat megnyerhet – ami példátlan teljesítmény lenne a Forma-1 történelmében, ezért így folytatta:

„Csapatként nyilvánvalóan minden versenyt meg akarunk nyerni idén, de ez nem lesz egyszerű. Még van pár futam hátra, és egy hiba bármikor bekövetkezhet. Persze, meg akarjuk nyerni a bajnokságot, de már 2021-ben Abu Dhabi után azt mondtam, hogy minden, ami ezután jön, csak bónusz lesz.”

A múlt hétvégi osztrák elsőség volt pályafutása 42. győzelme, amivel látótávolságon belülre került azokhoz, akik ennél több győzelmet tudhatnak magukénak: Alain Prost (51), Sebastian Vettel (53), Michael Schumacher (91) és Lewis Hamilton rekordja 103 győzelemnél tart. Erről Max ennyit mondott:

„Sosem jelentettem ki 60, 70 vagy 103 győzelmet. Ehhez mindig kell a mezőny legjobb autója is, valamint szerencse.”

Lewis Hamiltonnal ismerten távolságtartó a kapcsolata, de édesapja, Jos mindig is közel állt a nagyszerű Michael Schumacherhez, ezért így folytatta:

„Szép emlékeim vannak Michael Schumacherről az akkori időkből. Az apámmal barátok voltak Michaellel – tulajdonképpen az egész családom. Van néhány szép közös képünk akkortájtról.”

Ami a versenyzői bajnoki címben immár 81 pontnyi hatalmas előnyét illeti saját csapattársával, Sergio Perezzel szemben, Verstappen elismeri, hogy hasznot húz a Red Bull mögött zajló csatából:

„Mindannyian igen közel vannak egymáshoz. A múlt hétvégén a Ferrari talán egy kicsit gyorsabb volt, Lando Norris is elég gyors volt. De minden futamon más csapat van mögöttünk. Egymástól rabolják a pontokat.”

Verstappen: A 2026-os F1-es autók a szimulációs adatok alapján eddig rettenetesek

Forrás :