fbpx

Marko máris két jelöltet nevezett meg de Vries helyére

Dr. Helmut Marko két jelöltet emelt ki a bajba került Nyck de Vries lehetséges utódjának – de Mick Schumacher nem tartozik közéjük.

Ez azután történt, hogy a távozó AlphaTauri csapatfőnök Franz Tostot már tavaly év végén Marko felülbírálta Schumacher szerződtetésének szándékában – aki utólag elismerte, hogy talán tévedett de Vries alkalmazásával kapcsolatban. Azóta a 24 éves Schumacher – a Mercedes 2023-as tartalékosaként – nemrég nem csak a jelenlegi Mercedest, hanem egy 2021-es McLarent is tesztelt a héten Portimaóban. De a Red Bull-os Marko a jelek szerint azt sem szeretné, ha Daniel Ricciardo térne vissza a Forma-1-be a küszködő holland de Vries helyén az AlphaTaurinál. Marko, a 80 éves szakember a Servus TV-nek beszélt a tervéről:

„Két pilótánk van, akik készen állnak arra, hogy az F1-ben versenyezzenek: Liam Lawson és Ayumu Iwasa. Ugyanakkor figyelemmel követjük de Vries fejlődését.”

A 21 éves új-zélandi Lawson, jelenleg a japán Super Formula sorozatban szerepel, és ő tűnik inkább befutónak. Ott volt a Red Bull és az Alpha Tauri tartalékpilótájaként a helyszínen, Ausztriában a múlt hétvégén. Ő már a héten a Speed Weeknek ennyit mondott:

„A Super Formula versenyek között nagyok a szünetek, így az itt Európában töltött időt a Red Bullnál a szimulátoros munkával tudom tölteni. Ezután a Forma-1-es futamok felénél ott tudok lenni. Japánban élve ez túl nehéz lenne.”

Azonban elismerte, hogy fogalma sincs arról, hogy jelölt-e egy Forma-1-es bemutatkozásra:

„Igazából jól felkészültem, ha kapnék egy hívást. A pénteki edzés lehetőségek sincsenek jelenleg még lefixálva, de nagyon remélem, hogy egyszer majd történik valami.”

Horner: Ricciardo visszanövesztette a tökeit, visszatérhet az AlphaTaurival?

 

Forrás :