fbpx

Hamilton elismerte, egy ideje már boldogtalan a Mercedesnél

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton továbbra is bízik a csapatában, ám a csapat visszaesése óta kevésbé érzi már jól magát az ezüst nyilaknál.

A hosszú évekig domináló és legyőzhetetlen Mercedest érzékenyen érintette a tavaly bevezetett új aerodinamikai szabályrendszer, ami miatt jelentősen visszaestek, és Hamilton pályafutása során először zárt győzelem nélkül egy esztendőt.

Idénre minimálisan előre léptek, jelenleg a második helyen állnak a konstruktőri versenyben, de a Red Bulltól nagyon messze állnak, és meg van az esély, hogy idén futamgyőzelem nélkül maradnak csapat szinten. Házon belül azonban Hamilton az, aki jobb teljesítményt nyújt 2023-ban, több dobogós helyezést szerzett és jóval több ponttal áll, mint a csapattársa Gerorge Russell.

„Az elmúlt egy évben egy kicsit sem voltam boldog az autóban. Abba az irányba léptünk, amelyet kértem. Lassan újra épül a bizalmam, ami még mindig nem 100%-os. Továbbra sem tudom kihozni a potenciált magamból, de közeledünk ehhez. Egyszerűen le voltam korlátozva.” – magyarázta, hogy miért volt nehéz vezetni az autó.

„Az autó stabilitása miatt nem volt meg az a magabiztosság, hogy hova teheted be az autót. Láthattátok tavaly, hogy itt ütköztem, ahogy George is. Az autó sokszor kiszámíthatatlan volt, de már sokkal kiszámíthatóbb, ami egy pozitív változás.” nyilatkozta az osztrák futam után.

Russell lehet az akadálya Hamilton szerződéshosszabbításának?

Forrás :