fbpx

A Brit Nagydíj örökös tag lehet az F1-es versenynaptárban?

Silverstone a küszöbén áll annak, hogy új megállapodást kössenek a Brit Nagydíj versenynaptárban tartása érdekében.

Úgy tudni, hogy a Forma-1 hamarosan bemutatja a 2024-es tervezett versenynaptárat – jelenleg a Brit Bagydíj szerződése eddig tart. Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali szerint azonban most már küszöbön áll egy új kontraktus megkötése, miközben azt is hangsúlyozta, hogy a silverstone-i történelmi futamnak „mindig” a sportág részének kell maradnia:

„Silverstone egy igen fontos verseny, hiszen tíz csapatból hét az Egyesült Királyságban van. A brit motorsport történelme fenomenális, és különleges helye van a versenynaptárunkban, és mindig is lesz. Nagyon erős a kapcsolatunk, sőt még hosszabb távra tervezünk, és rövidesen be is jelentjük, mert a Forma-1 számára normális, hogy ott vagyunk. Szerencsés Silverstone, mert ez az egyetlen hely, amit nem veszíthetünk el a brit csapatok és a hagyományok miatt. Az, hogy elhagyjuk Silverstone-t, nem opció.”

Az olasz el is hessegette azokat a találgatásokat, melyek szerint egy esetleges londoni utcai futamról szóló időnkénti pletykák veszélyeztethetik a hagyományos brit futam helyszínét. Így fejezte be ezért Domenicali:

„Természetesen London egy elképesztő város, de egy ilyen rendkívüli városnak hihetetlen kihívásokkal kell szembenéznie. Egy ikonikus látvány szempontjából csodálatos lenne, de reálisan nézve nehéz lenne ezt összehozni. A bonyolultsága túl nagy lenne ma ahhoz, hogy az F1 dimenziója miatt egy ilyen projekten elgondolkodjunk.”

Különleges festése lesz a Williamsnek Silverstoneban, de a Magyar Nagydíjra is lesz meglepetés

Forrás :