fbpx

Norris reméli, hogy most senki nem tesz majd életveszélyes dolgot!

A Silverstone-ban tavaly letartóztatott hat tüntetőt bűnösnek találták közveszély okozásában, miután megpróbálták magukat a pálya felületére ragasztani. Mindannyian megúszták a börtönbüntetést, de felfüggesztett büntetést kaptak, valamint közmunkára ítélték őket.

Tekintettel a csoport folyamatos tevékenységére, biztonsági aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a hétvégén ismét tüntetésre kerülhet sor Silverstone-ba. A McLaren versenyzője, Norris több okot is elmondott, miért reméli, hogy ez elkerülhető. Legfőképpen azért, mert életveszélyes.

Hozzátette, hogy elismeri a tiltakozáshoz való jogot, ugyanakkor bízik a silverstone-i biztonsági személyzetben, hogy a lehető legjobb munkát végzik annak érdekében, hogy a pályacsík a hétvégi Brit Nagydíjon a nézők számára tiltott maradjon, legalábbis a verseny ideje alatt.

„Úgy gondolom, persze, hogy van aggodalom emiatt” – idézi Norrist a PlanetF1.com.

„Szerintem ilyesmit csinálni, nem fogok hazudni, hülyeség. Hogy az életedet veszélyezteted azzal, hogy autók száguldoznak körülötted.”

„Ugyanakkor nagyon önző dolog is ez a konkrét cselekedet, ami tavaly történt, mert a következmények miatt az autót vezető személyre is hatással van, ha valami történik.”

„Ugyanakkor – vagyis, ez nem az én szakterületem és nem a legjobb a tudásom ezekről a dolgokról, de – mindenkinek joga van ilyesmit tenni [tiltakozni valami ellen].”

„Azt hiszem, vannak jó és rosszabb módszerek, és láttam az egyik cikkben Lewis [Hamilton] véleményét, miszerint bizonyos értelemben támogatja a tiltakozásokat és az olyen dolgokat, hogy az emberek kiállnak azért, amit helyesnek tartanak, amíg ezt a helyes módon teszik – szerintem ez a legfontosabb dolog.”

„Nem akarok úgy gondolni erre, mint aggodalomra. Úgy érzem, Silverstone a lehető legjobb munkát fogja végezni, hogy megakadályozza az ilyesmit. Csak remélem, hogy az emberek elég okosak ahhoz, hogy ne tegyenek még egyszer ilyet.”

„Rengeteg más mód van [a tiltakozásra], sokkal biztonságosabb módok, amivel ugyanolyan nagy figyelmet kaphatnak, és megtehetik, amit akarnak.”

Felkészültél a Brit Nagydíjra? Teszteld le!

Forrás :