fbpx

Horner elárulta, hogy Ricciardo a következő szezonban melyik F1-es csapathoz csatlakozhat

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elismerte, hogy Daniel Ricciardo a következő szezonban az AlfaTaurinál köthet ki, miután a testvércsapatuknak döntést kell hoznia az ausztrál jövőjéről.

Az F1 rajongói világszerte kollektív meglepődtek, amikor kiszivárgott a hír, hogy Ricciardo nem kap helyet egyik csapatnál sem a 2023-as világbajnokságon. A pályán és azon kívül is nagy kedvencnek számító 33 éves versenyző jelenleg a Red Bull teszt- és tartalékpilótája, miután tavaly idő előtt megszakították a mclarenes szerződését. A rajongóknak azonban talán már nem kell sokat várniuk arra, hogy újra a volán mögött láthassák, miután Horner elismerte, hogy az AlphaTauri lehet Ricciardo elérhető célja. Horner az újságíróknak Ausztriában, amikor arról kérdezték, hogy Ricciardo a következő idényben az AlphaTauriban találhatja-e magát, így felelt:

„Nos, erre válaszolni még korai lenne a jövőjét tekintve, ráadásul úgy gondolom, hogy Danielnek még idénre szerződése van. A Brit Nagydíj után egy háromnapos teszten fog először menni az autónkkal, és nyilvánvalóan világklasszis pilóta. Mennyit is nyert, hét-nyolc nagydíjat a pályafutása során? Szóval úgy vélem, az első dolog az lesz, hogy lássuk, miképp teljesít, és hol van a motivációja, és onnantól kezdve az AlphaTaurinál a labda, hogy milyen lehetőségeik lesznek a következő szezonra.”

Ricciardo nem adja fel: Pérez helyére pályázik

Forrás :