fbpx

Gasly nagymamája semmit sem értett

Pierre Gasly egyike volt annak a tíz versenyzőnek, akiket az Osztrák Nagydíj befejezése után, utólag időbüntetéssel sújtottak, pályaelhagyás miatt.

A Forma-1 mindent megtesz annak érdekében, hogy a sport minél világosabb, érthetőbb legyen minden generáció számára. Az Osztrák Nagydíj mégis összezavarta még a rutinos rajongókat is.

Többen még a verseny közben büntetést kaptak, majd a verseny leintése után még további 12 büntetést szórtak ki, így a végeredmény is módosult utólag, az csak a leintés után 4 órával vált véglegessé.

Gasly volt az egyik, akit utólag büntettek, így a kilencedik helyett csak a tizedik helyen értékelték végül.

Sokan fejezték ki nemtetszésüket a büntetések miatt, mondván azok „hülyének” tüntették fel a versenyzőket. Gasly is úgy véli, hogy a szabályok józanabb alkalmazása jobb lenne.

„A választ megfelelően át kell gondolni” – idézi Gasly-t a RacingNews365.

„Mi, versenyzők mindig következetességet kérünk, de máskor a józan ész csak arra késztet, hogy inkább eseti és pályaspecifikusabb [megközelítést] alkalmazzunk, mint ezen a hétvégén.”

„A kvalifikáción 43 köridő törlése, egyszerűen nem tűnik helyesnek. A nagymamám a TV előtt ült, nem értett semmit, hogy mi a fene folyik itt tulajdonképpen?”

„Lewis [Hamilton] egyszer első volt, aztán két másodperccel később már 18. Ez egyszerűen nem tűnik helyesnek.”

„Szerintem Silverstone jobb lesz, de mindenképpen át kell nézni, hogyan tudjuk ezt jobbá tenni.”

1200 pályaelhagyást vizsgált az FIA, változott az Osztrák Nagydíj végeredménye

Forrás :