fbpx

Az Aston Martin zöldjébe kerül egy kis piros és kék is a Brit Nagydíjon

Az Aston Martin Forma-1-es csapata szerződést kötött a Valvoline kenőanyag-beszállítóval, amelyet a hétvégi Brit Nagydíjra egy egyedi festéssel koronáznak meg.

Az Aramco leányvállalata, a Valvoline Global szerződött a silverstone-i alakulattal hosszú távú hivatalos kenőanyag-partnerként. Silverstone-ban a Valvoline piros és kék V alakú logója a Fernando Alonso és Lance Stroll által vezetett AMR23-as autó motorborításán, oldalsó szárnyán és első szárnyán is látható lesz. Az amerikai vállalat márkajelzése 2023-ban marad majd tovább is, amikor az Aston Martin visszatér a szokásos festéséhez.

Az év elején az Aston Martin névadó támogatója és fő F1-es szponzora, az Aramco 2,65 milliárd dollárért felvásárolta a Valvoline-t.

Az Aston Martin F1 csapatfőnöke, Mike Krack szerint az új kenőanyag-beszállítóval való hosszú távú kapcsolat előnyös lesz a csapatnak, amikor 2026-tól Honda-motorokra váltanak át:

„Az Aston Martin Aramco Cognizant F1 csapatnál mindenki örömmel üdvözli a Valvoline Global-t hivatalos kenőanyag-partnerünkként. A hétvégi Brit Nagydíjtól kezdve a Valvoline Global versenyeken kipróbált kenőanyagokat biztosít az AMR23-asunknak, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A Valvoline Globallal való hosszú távú partnerség a Hondával 2026-tól kezdődő új gyári motor-partnerségünknek is kedvez majd, amelyhez testreszabott kenőanyagokat biztosítanak.”

https://twitter.com/AstonMartinF1/status/1676576669232971778

A Valvoline nagy múltra tekint vissza az autósportban, amely a sportág korai éveire, a XIX. század végére nyúlik vissza. Felismerhető színösszeállítása állandó szereplője volt az Egyesült Államok versenyszcénájának, és hosszú időn keresztül a NASCAR, az IndyCar és a drag versenyeken is részt vett, beleértve az 1990-es évek elején Al Unser Jr. ikonikus IndyCar-szponzorációját.

Jelenleg partnere a NASCAR-ban szereplő Hendrick Motorsports, ahol Kyle Larsont, Chase Elliottot, William Byront és Alex Bowmant indítják.

A Valvoline olykor a Forma-1-ben is megjelent, többek között egy rövid ideig a Lotusszal az 1970-es évek végén,. Ekkor Mario Andretti Lotus 79-es versenyautójának voltak az üzemanyag-szállítói, amellyel 1978-ban világbajnokságot nyert. Legutóbb a rövid életű Marussia F1 istálló kenőanyag-beszállítójaként voltak aktívak a királykategóriában.

Mától a Gran Turismo 7 júniusi frissítésében Aston Martin Valkyrie-t is vezethetsz

Forrás :