fbpx

Alonso üzenetett küldött Norrisnak az osztrák büntetések kapcsán

Lando Norris felfedte, hogy Fernando Alonso küldött neki egy üzenetet, miután utólag egy hellyel előrébb léptek az Osztrák Nagydíj eredmény listáján. Ezt annak köszönhetik, hogy az Aston Martin felülvizsgálati kérelmét elfogadták a bírák és a verseny után még kiosztottak pár büntetést pályaelhagyásért.

Sokakkal ellentétben Norris és Alonso is elkerülte a büntetést, és utólag mindketten nyertek egy extra pozíciót, miután Carlos Sainz 10 másodperces büntetést kapott.

Norris a McLaren Chrome festésének bemutatóján mesélte el, hogy az Aston Martin versenyzője küldött neki egy sms-t ezzel kapcsolatban.

„Azt hiszem, Fernando [Alonso] rögtön üzent nekem, hogy ‘lebuktak’. Aztán azt mondta, hogy olvassam el, mi történik, és hogy szerintünk ki fog büntetést kapni, és meg ilyemek. Szóval tulajdonképpen rögtön megtudtam [hogy utólag nyert még egy pozíciót], amint visszatértem az Egyesült Királyságba, ami nagyon jó dolog. Életem legkönnyebb pozíciószerzése.”

„Azt hiszem, végig tartottam ettől, mert ha (én is) kaptam volna (büntetést), Fernando megelőzött volna. Szóval tovább kellett nyomnom (a versenyen). És ugyanakkor tudtam, hogy ha Carlos hibázik, akkor van esély arra, hogy megszerezzem a pozícióját.”

„Kellemes meglepetés volt, és több pont az egész csapatnak, ami tökéletes volt.”

Wolff két megoldással is előállt a pályaelhagyások osztrák bohózata után

Forrás :