fbpx

A Williams is bemutatta a 800. nagydíjukra készített egyedi festésüket

A Williams nyilvánosságra hozta, hogy milyen különleges festést használnak majd a hétvégi Brit Nagydíjon, hogy megünnepeljék, hogy már 800 nagydíjon vannak túl a Forma-1-ben.

Az istálló valójában csak a következő, magyarországi futamon éri el ezt a mérföldkövet, mivel az Emilia Romagna Nagydíj az év elején elmaradt, így a Brit Nagydíj nem a 11., hanem a 10. verseny lesz a szezonban.

A festés, amely a Williams FW45-ös versenyautót díszítő szokásos festés tovább gondolása, igazán brit lett. A motorborításon ugyanis az uniós zászlójuk stilizált változata került fel. A csapat alapítási éve, 1977 is szerepel a itt, a kék-fehér színösszeállítás nagyobb arányú használata pedig az 1990-es évek közepén és a 2000-es években használt feliratokra emlékeztet.

https://twitter.com/WilliamsRacing/status/1676599348874944514

Bár a fényezés csak egy futamon lesz használatban, a 800. nagydíj megünneplésére a következő két versenyhétvégén kerül sor, mivel az alakulat be akarta vonni a hazai szurkolókat a megemlékezésbe, miután kiderült, hogy a mérföldkő kényszerűen Magyarországra került.

A silverstone-i ünnepségek részeként a Williams márkanagykövete, Jenson Button a Brit Nagydíj hétvégéjén az 1992-es szezont domináló FW14B-t fogja vezetni.

A Williams a Szingapúri Nagydíjon is különleges festéssel fog rajthoz állni az egyik szponzorának köszönhetően.

Egy orosz milliárdos állítja, hogy az F1-es Williams csapat becsapta

Forrás :