fbpx

Perez úgy döntött, hogy visszatért az osztrák dobogó után 

Sergio Perez kijelentette, hogy visszatért, miután a 15. helyről a pódiumig száguldott az Osztrák Nagydíjon.

A Red Bull versenyzője egy rémálom folyamon ment keresztül, mióta kiesett a Monacói Nagydíj időmérő edzésén. Ezt követően a Spanyol Nagydíj időmérőjén is hibázott, ami miatt a versenyen még hátrébb került. Szombaton Kanadában pedig a változékony időjárás kifogott rajta.

Úgy tűnt, hogy pénteken is hasonló lesz a helyzet, amikor Perez három köridejét is törölték a pálya korlátainak a megsértése miatt a 2. kvalifikáción, ami miatt korán kiesett erről az edzésről. Ez a teljesítmény frusztrálta és bosszantotta Christian Horner csapatfőnököt, aki úgy érezte, hogy a Red Bull első sor teljesíthető lett volna. Perez így fogalmazott:

„A pénteki gondok nélkül az első körtől kezdve jó tempót diktáltunk. Sikerült megértenünk az előző versenyeken tapasztalt problémáinkat, szóval igen, azt hiszem, hogy visszatértem.”

Perez előre nyomulása a mezőnyben egyenletes volt. Az első két kör mindegyikében egy-egy helyet javított, mielőtt beszorult volna George Russell mögé. Végül a 10. körben megelőzte a Mercedes versenyzőjét, egy körrel később pedig Alex Albont hagyta le. Azzal, hogy a 14. körben nem állt ki a virtuális Safety Car alatt Nico Hülkenberg esete miatt, további pályapozíciót szerzett, így az első megállást követően a kilencedik helyen állt.

Az 50. körben, amikor visszatért kiállása után a pályára, már a második helyre lépett előre. Előtte szorosan Lando Norris McLarenje mögött a negyedik helyen állt. Miután Norrist megelőzte, Perez számára Carlos Sainz lett a legnagyobb kihívás. A duó három körön keresztül csatázott, a Red Bull pilótája végül felülkerekedett a riválisán. Ezen késlekedés miatt azonban a második helyen álló Charles Leclerc a záró fázisban már nem volt elérhető közelségben. Bár lemaradt a csapat a kettős győzelméről, Perez elégedett volt a teljesítményével – különösen annak fényében, hogy a teljes hétvége alatt rosszul volt. Így folytatta:

„Igen jó érzés újra a dobogóra állni. Egy olyan hétvégén, ami nagyon rosszul kezdődött, tudod, a – nem tudom, hogy mondjam, csúnyán mondanám ezt a szót, de a pályaelhagyások miatt. Ez azt jelentette, hogy a 15. helyről  indultunk a mai futamra, és csak át kellett küzdenünk magunkat mindenkin. Volt olykor remek tempónk, néhány nagyszerű csatánk, de végül is ez egy jó eredmény, főleg, hogy fizikailag nem vagy közel 100 százalékos, de az adrenalin hatására elfelejtesz mindent.”

Elárulta, hogy az egész versenyhétvége alatt nehezen tudott aludni, és gyógyszereket szedett, hogy csillapítsa a lázát:

„Kifejezetten nem volt nagyszerű. Nem pihentem ki magam, és estére mindig belázasodtam. Azt hiszem, amikor ilyesmi történik, majd utána gyógyszereket szedsz, automatikusan nem vagy 100 százalékos állapotban. Ez egy igen megterhelő sport, az autóban, és az autón kívül, igen, nagyon-nagyon gyenge voltam. Igen bízom benne, hogy pár napon belül felépülök, mert Silverstone, az egy újabb elég kemény verseny, nagyon megterhelő, szóval tényleg időre van szükségem. Jelenleg nagyon távol vagyok a 100 százaléktól.”

Berger már tudni véli, ki kerülhet Perez helyére

 

Forrás :