fbpx

Az Audi kedvéért akar Domenicali 2026-ban újra Német Nagydíjat

A Forma-1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali szerint a német hatóságokon múlik, hogy a megszűnt Német Nagydíj újraélesztésén dolgoznak-e.

A szomszédos Ausztriában viszont virágzik az üzlet – a Red Bull Ring és az F1 vasárnap bejelentette, hogy 2030-ig meghosszabbították a verseny szerződését. Az APA hírügynökségnek Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke beszélt erről:

„Még emlékszem, mennyire lelkes volt Dietrich Mateschitz, hogy visszahozza a futamot Ausztriába. A szelleme és a versenyzés iránti szenvedélye mindenhol jelen van, legyen szó a szállodákról, ahol megszállunk, vagy az általa itt eszközölt hatalmas beruházásokról.”

A helyzet azonban aligha lehetne másképp Németországban, állítja Nico Hülkenberg – a jelenleg egyetlen német F1-es pilóta – szerint az autók „mumusává” váltak a klímaváltozás miatt. És egy Mateschitz-féle egyéniség hiányában a politikusokon és a hatóságokon múlik majd, hogy a finanszírozókká lépjenek elő. Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója a Bild am Sonntagnak nyilatkozott:

„Nem kérünk 100 millió eurót egy nagydíjért, de nem is vagyunk jótékonysági szervezet sem. Egy nagydíjrendezésnek a mi szemszögünkből nézve is meg kell érnie.”

Domenicali elárulta, hogy az ajtaja mindig nyitva áll a német politikusok előtt:

„Ha Olaf Scholz kancellár vagy az illetékes miniszter nyitott erre, nekik bármikor elérhető vagyok. Fenntartható és biztos finanszírozást szeretnék, hogy Németország újra Forma-1-es rendező ország lehessen.”

Ugyanakkor elismeri, hogy Németország érdeklődése a száguldó cirkusz iránt történelmi mélypont közelében van, ami Domenicali szerint „nagy kár”:

„Ez egy olyan piac, amely igen fontos nekünk, különösen az Audi 2026-os belépése miatt.”

Na ki itt a Jani? Az Audi már egy versenyzővel készül a Forma-1-re!

Forrás :