fbpx

Az AlphaTauri még másik országba is költözik?

A Red Bull második Forma-1-es csapata, az olasz székhellyel rendelkező AlphaTauri a jövőben egy angliai telephelyen fog működni.

Ezt a hírt Franz Tost közölte, akit 67 évesen Laurent Mekies (Ferrari) és Peter Bayer (FIA) vált az eddigi faenzai bárisú alakulat csapatfőnöki posztján 2024-től. Amikor a sokáig csapatfőnökként tevékenykedő Tostot arról kérdezték, hogy mit fog csinálni jövőre, az osztrák a Kleine Zeitungnak így nyilatkozott:

„Ez még nem vált véglegessé, de talán tanácsadói szerepkörben maradok.”

Az AlphaTauri többi alkalmazottja azonban jelenleg azon tanakodhat, hogy Olaszországból az Egyesült Királyságba költözzön, ahol a legtöbb F1-es csapat székhelye van – köztük a Red Bull Racingé is, Milton-Keynes-ben. Tost erről ennyit árult el:

„Jelenleg egy nagyobb létesítményt építünk Nagy-Britanniában, de anélkül, hogy feladnánk a faenzai telephelyet. Ugyanakkor minden munkatársunknak lehetőséget akarunk adni arra, hogy ott dolgozzon, ahol neki a legjobban megfelel. A Forma-1-ben gyakorlatilag már bármit meg lehet venni, kivéve az időt.”

Ami Tostot illeti, jelenlegi célja az AlphaTauri – amely jövőre megint új nevet kap – felkészítése az új korszakba való átmenetre, ezért így zárt:

„Kétségtelen, hogy ez volt az életem legnagyszerűbb része. Nekem most az a fontos, hogy megfelelően, de mindenekelőtt sikereket ígérő módon adjam át az istállót. Rajtunk múlik, hogy megfelelő autót adjunk a versenyzőknek, hogy a pontszerző helyeken érhessenek be.”

Horner: Ricciardo visszanövesztette a tökeit, visszatérhet az AlphaTaurival?

 

Forrás :