fbpx

Verstappen hiába dominált Ausztriában is, nem beszél a bajnoki címről

Max Verstappen rövidre zárta a Forma-1-es világbajnoki címről szóló beszélgetéseket annak ellenére, hogy az Osztrák Nagydíjon aratott győzelem után 80 pontos előnyre tett szert Sergio Perezzel szemben.

Bár ez nem egy rajt-cél győzelem volt, Verstappen mégis a maximális 26 pontot szerezte meg, miután egy késői boxkiállást követően a leggyorsabb kört is behúzta. A sprintgyőzelemért járó nyolc ponttal együtt 34-et gyűjtött a kétszeres bajnok, míg csapattársa, Sergio Perez lett a harmadik.

Ez azt jelenti, hogy kilenc verseny után Verstappen – aki mostanra már hat futamot nyert – erős favoritnak tűnik a harmadik bajnoki címre, de a holland, akinek mostanra már több győzelme van, mint Ayrton Sennának, rövidre kizárta az ilyen jellegű diskurzust:

„Nem szeretnék még erre gondolni. Csak kiélvezem a pillanatot, ahogy ezzel az autóval vezetek, és a csapattal dolgozom. Az egész hétvégén nagyon jól dolgoztunk, a sprint hétvégék mindig igen hektikusak, és sok minden elromolhat, de szerencsére ezen a hétvégén sok minden jól alakult számunkra. Úgy döntöttünk, hogy nem állunk ki a virtuális biztonsági autó alatt, és csak a szokásos stratégiánkat követjük – ez pedig remekül működött, mert a gumik élettartama nem olyan magas errefelé. Már a Virtuális Safety Car kijövetele előtti néhány körben láttam, hogy elég nagy előnyt tudunk kiautózni – így tudtam, hogy végül vissza fogok kerülni Charles Leclerc elé.”

Verstappen és az 5 másodperces büntetések domináltak a Red Bull Ringen

Forrás :