fbpx

Hivatalos: A Forma-1 2030-ig marad Ausztriában

A Forma-1 bejelentette, hogy az Osztrák Nagydíj 2030-ig a marad a versenynaptárban, miután új megállapodást kötöttek a promóter Projekt Spielberg GmbH & Co KG-val.

A vasárnapi bejelentés tovább erősíti az F1 hosszú távú elkötelezettségét az országban rendezett futamok  iránt, kiegészítve a mát év elején bejelentett négyéves hosszabbítást – amely 2024-től 2027-ig biztosította a helyét a versenynek. Az idilli stájer hegyek között fekvő Red Bull Ring 4,318 kilométeres pályája három hosszú egyenesével és a híres Rindt-jobbkanyarral, amely Jochen Rindtről, Ausztria első F1-es világbajnokáról kapta a nevét, akciódús eseményekről vált híressé.

Spielberg először 1970-1987 között szerepelt az F1-es versenynaptárban az eredeti Österreichring pályával, majd 1997 és 2003 között A1-Ringként, ma pedig már Red Bull Ringként szerepel – 2014-ben a Red Bull társalapítója, Dietrich Mateschitz támogatásával tért vissza.

A regnáló kétszeres világbajnok Max Verstappen háromszor nyert a helyszínen annak visszatérése óta, míg a pályán Nico Rosberg és Valtteri Bottas két győzelmet szerzett, Lewis Hamilton és Charles Leclerc pedig szintén felállhatott már a dobogó legfelső fokára. Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Nagy örömmel jelentem be ezt a hírt a példaértékű ausztriai partnereinkkel. Dietrich Mateschitz, egy olyan embernek a látomása és szenvedélye, aki imádta ezt a sportot, tette mindezt lehetővé, és nagyon különleges pillanat és tiszteletadás neki, hogy megerősíthetjük, 2030-ig ezen az elképesztő helyszínen fogunk versenyezni. Az osztrák futam a versenyzők és minden rajongónk nagy kedvence, és már nagyon várjuk az előttünk álló éveket, annak a sok izgalmas és akciódús izgalmával.”

Oliver Mintzlaff, a Red Bull GmbH vállalati projektekért és befektetésekért felelős vezérigazgatójaként hozzátette:

„Ez remek hír minden érintett számára. A spielbergi helyszínnek, amely hosszú távon megerősödik. A Forma-1-nek, mert a versenynaptár egyik leglátványosabb és leghangulatosabb versenyének egyedülálló hagyománya folytatódik. És nem utolsósorban a rajongók, istállók és versenyzők számára, akik szeretik a Red Bull Ringet.”

Erich Wolf, a Red Bull Ring vezérigazgatója ennyivel egészített még ki:

„A Red Bull Ring örömmel jelenti be, hogy 2030-ig folytatjuk különleges kapcsolatunkat az F1-gyel. Ez a hosszú távú megállapodás a királykategória erős elkötelezettségét jelzi Ausztria és Stájerország iránt. Az, hogy a száguldó cirkusz megtartja az Oracle Red Bull Racing hazai nagydíját, nagy jelentőséggel bír a murtali régió és a Red Bull Ring dolgozóinak. Büszkén és örömmel ünnepeljük már a tizedik közös évet Spielbergben. Külön köszönet illeti a rajongókat és minden támogatót.”

Ezt a finomságot készítsd az Osztrák Nagydíjra!

Forrás :